Solutia Schopenhauer

Solutia Schopenhauer
  • Solutia Schopenhauer
Solutia Schopenhauer de la VELLANT
Editură VELLANT
ISBN 973-1984-26-1
Număr de pagini 441
Limba Romana
Traducator Ciprian Siulea
Anul apariției 2010

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

43,00 lei
Ultimul exemplar
Cantitate
 

Descriere

„Este admirabilă graţia scrierilor lui Yalom, curajul cu care se critică şi se ironizază, eleganţa observaţiilor sale pe marginea unor stări precum obsesia, vina, anxietatea şi tristeţea, abilitatea sa de a dezvălui umanitatea, uneori greu de găsit, a personajelor sale.” Washington Post

Prestigiosul romancier si psihiatru Irvin Yalom ofera in acest roman una dintre cele mai minutioase si realiste descrieri ale terapiei de grup, alaturand investigatiei pshihologice o savuroasa biografie a filosofului german Arthur Schopenhauer.

O explorare a psihologiei, filosofiei si umanitatii, Solutia Schopenhauer spune povestea lui Julius Hertzfeld, un apreciat psihoterapeut care descopera, la varsta de 60 de ani, ca este pe moarte. Conform prognosticului doctorului sau, mai are un an de trait, an in care Julius, de fapt, invata sa moara. Fortat sa isi reexamineze viata si munca, acesta se reintalneste cu un fost pacient pe care nu reusise sa-l vindece, dar care, in mod miraculos, sustine ca viata i s-a transformat dupa ce a citit filosofia pesimista a lui Schopenhauer. De aici porneste povestea celor doi, o poveste despre misterul si forta relatiilor interumane, in care rolurile de doctor si pacient sunt inversate si reinventate.
Din aceeaşi categorie

Cărți de același autor

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 389773