Serotonina

Serotonina
  • Serotonina
Serotonina de la HUMANITAS FICTION
ISBN 606-097-067-5
Număr de pagini 295
Limba Romana
Traducator Daniel Nicolescu
Anul apariției 2022

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

45,00 lei
Stoc limitat
Cantitate
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

Publicat in Franta pe 4 ianuarie 2019, Serotonina, al saptelea roman al scriitorului Michel Houellebecq, si-a confirmat statutul de cea mai asteptata carte, atingand in trei luni vanzari de peste 500 000 de exemplare. A aparut concomitent in Germania, Italia si Spania, ocupand, in fiecare, locul 1 in topurile de vanzari. Este in curs de traducere in peste 40 de tari.

Roman al unei rataciri fara speranta pe drumurile din nordul Frantei, al dezabuzarii si nostalgiei convulsive fata de iubiri ratate cu buna stiinta, dar si al privirii lucide si necrutatoare asupra lumii contemporane, cu razvratiti intratabili si ,"veste galbene" sui-generis, Serotonina este cu siguranta una dintre cele mai puternice, mai tandre si mai vitriolante carti scrise de laureatul din 2010 al Premiului Goncourt.

Ajuns intr-un punct critic al existentei, Florent-Claude Labrouste isi propune sa dispara de bunavoie, sa renunte la profesie, la viata sociala, la cunostinte. Isi sterge urmele, se refugiaza in hoteluri (unde musai trebuie sa existe camere pentru fumatori), strabate nostalgic (si deplange) o Franta rurala rupta de rosturile ei traditionale, straduindu-se sa opereze o regresie paliativa in trecutul personal. Isi reviziteaza amorurile defuncte, un prieten, singurul, de tinerete, incearca zadarnice reconectari la momentul prezent, alternate cu visuri de sinucidere matematic puse la cale, dar ramane la fel de pustiu pe dinauntru, cu privirile lipite de o adevarata catapeteasma a esecului sufletesc, pe care si-a construit-o din cele 3 000 de fotografii ce ii ramasesera in laptop, imprimate si lipite pe peretii ultimei sale locuinte. Dintre ele, vibreaza viata in doar vreo trei, cele care ii pastreaza imaginile singurelor lui iubiri posibile, cu Kate si Camille.

Din aceeaşi categorie

Cărți de același autor

Comentarii (0)
SAG: 425351