Quichotte

Quichotte
  • Quichotte
Quichotte de la POLIROM
Editură POLIROM
ISBN 973-46-8451-9
Număr de pagini 457
Limba Romana
Traducator Dana Craciun
Anul apariției 2021
Colecție Biblioteca Polirom

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

54,95 lei
Ultimul exemplar
Cantitate
 

Descriere

In America zilelor noastre, un spatiu divizat de conflicte sociale si rasiale, Ismail Smile se indragosteste de vedeta TV Salma R. Virstnicul domn Smile, un Don Quijote tragicomic al lumii contemporane, este originar din India, lucreaza ca agent de vinzari la firma de produse farmaceutice a varului sau, iar iubirea lui fara speranta il face sa porneasca intr-o calatorie initiatica, sa dea viata prin mijloace cvasimagice unui fiu imaginar, noul Sancho, si sa intre intr-o sarabanda de aventuri care il vor duce in cele din urma spre sfirsitul lumii.

In paralel, misteriosul Autor al noilor aventuri quijotesti, ajuns la aceeasi virsta cu eroul sau, incearca sa-si puna ordine in viata si sa-si repare - la fel ca domnul Smile - marile greseli ale trecutului. Astfel se trezeste in miezul unei intrigi incilcite, in care sint implicate serviciile secrete ale Statelor Unite si care seamana foarte mult cu romanele sale de spionaj. O lume se sfirseste - sau nu -, o iubire se implineste - sau nu -, un fiu e recuperat de parintele sau - sau nu... Imaginatia lui Salman Rushdie se dezlantuie, construieste universuri si le demoleaza, parodiaza si emotioneaza, iar noul sau roman este un autentic tur de forta, in care jocul intre realitate si fictiune se impleteste cu o critica sociala acerba.

"Insa a raspuns bucuros la intrebarile Surorii si a fost incurajat de interesul ei pentru ce-i spunea. I-a povestit cum voia sa se rafuiasca cu cultura de doi bani a vremurilor lui, care distrugea si indobitocea, la fel cum Cervantes se razboise cu cultura de doi bani din epoca sa.

I-a spus ca incerca sa scrie in acelasi timp si despre iubirea imposibila si obsesiva, despre relatiile dintre tati si fii, despre certurile dintre frati si, da, despre lucruri de neiertat, despre imigranti indieni, despre rasismul la adresa lor, despre escrocii din rindul lor, apoi despre spioni cibernetici, despre chestii stiintifico-fantastice, despre intrepatrunderea realitatilor fictionale si "reale", despre moartea autorului si sfirsitul lumii. I-a mai zis ca voia sa includa si elemente de parodie, satira si pastisa."-Salman Rushdie

Din aceeaşi categorie

Cărți de același autor

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 406043