Nuvele pentru un an, vol. VIII - De la nas la cer

Nuvele pentru un an, vol. VIII - De la nas la cer
  • Nuvele pentru un an, vol. VIII - De la nas la cer
Nuvele pentru un an, vol. VIII - De la nas la cer de la ECOU
Editură ECOU
ISBN 606-730-735-1-0
Număr de pagini 232
Limba Romana
Traducator Laszlo Alexandru
Anul apariției 2022
Colecție Colectia de italiana

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

42,00 lei
În stoc
Cantitate
 

Descriere

Sirul de Nuvele pentru un an construieste o comedie/tragedie umana, din zeci de frinturi puse alaturi. Sentimentele omenesti cele mai frecvente, iubirea, ura, dorinta de avere, teama, zgircenia, spaima de moarte, maternitatea, nelinistea maritisului, depresia vietii banale, razbunarea neghioaba sint transpuse in cele mai diferite decoruri din viata italiana moderna. 

Volumul al optulea, De la nas la cer, vorbeste despre infruntarea dintre stiinta si ocultismul virulent, evadarea descreierata din viata cotidiana apasatoare, ipocrizia sotului incornorat, rautatea invidioasa din familie, meschinaria socanta, luna care se uita de sus la toata lumea cum tradeaza, traumele si superstitia care provoaca nenorociri, credinta batrinilor si necredinta tinerilor, virtejul minciunilor si al patimii, formele subtile de tortura psihica.

Luigi Pirandello (1867-1936) a obtinut Premiul Nobel pentru Literatura in 1934, pentru ca nuvelele sale dovedesc "improvizatia lipsita de efort, care le confera spontaneitate, elan, viata".

Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 418793