Confesiunile unui opioman englez

Confesiunile unui opioman englez
  • Confesiunile unui opioman englez
Confesiunile unui opioman englez de la POLIROM
Editură POLIROM
ISBN 973-46-9048-0
Număr de pagini 365
Limba Romana
Traducator Corneliu Rudescu
Anul apariției 2022
Colecție Top 10+ 601

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

34,95 lei
În stoc
Cantitate
 

Descriere

Confesiunile unui opioman englez au fost publicate mai întâi în foileton în London Magazine, în anul 1821, iar în 1822 au apărut în volum. Aceasta a fost prima scriere majoră a lui Thomas De Quincey şi cea care l-a făcut cunoscut cu rapiditate în lumea literară a epocii.

Cartea este o relatare a adolescenţei şi tinereţii rebele şi chinuite a autorului, un romantic revoltat. În plus, reprezintă una dintre primele descrieri detaliate ale dependenţei de un drog (pe atunci legal): opiul. Sensibilitatea acută a celui ce povesteşte şi rememorează, ampla frescă socială pe care o realizează – de la lumea micii nobilimi până la cea a mahalalelor mizere din Londra, unde adolescentul fugar ajunge să trăiască o vreme –, precum şi descrierea plăcerilor şi chinurilor opiului fac din Confesiunile... lui De Quincey o lectură deopotrivă cuceritoare şi instructivă.

Printre autorii asupra cărora scriitorul şi-a exercitat influenţa de-a lungul timpului se numără Edgar Allan Poe, Charles Baudelaire şi Nikolai Gogol, iar mai târziu, în secolul XX, Jorge Luis Borges.

Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 420836