Cetatea cucului din nori

Cetatea cucului din nori
  • Cetatea cucului din nori
Cetatea cucului din nori de la HUMANITAS FICTION
ISBN 606-097-138-2
Număr de pagini 523
Limba Romana
Traducator Iulia Gorzo
Anul apariției 2022
Colecție Raftul Denisei

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

59,00 lei
În stoc
Cantitate
 

Descriere

Un manuscris din Grecia Antica uneste trecutul, prezentul si viitorul umanitatii.

 

Constantinopol, 1453 - de-o parte si de alta a zidurilor orasului doi copii, Anna si Omeir, sunt sortiti sa se intalneasca, pentru a salva o carte si, prin gestul lor, pe ei insisi.

Idaho, in prezent - la etajul bibliotecii publice, octogenarul Zeno impreuna cu cinci copii monteaza o bizara piesa de teatru, in vreme ce la parter, adolescentul idealist Seymour se pregateste sa detoneze o bomba, crezand ca lupta pentru o cauza nobila.

In spatiu, peste cateva decenii - Konstance, pe o nava interstelara avand ca destinatie o exoplaneta, supravietuieste doar calauzita de o poveste pe care i-o spunea tatal ei seara de seara si ajunge sa descopere un univers mai vast decat isi putuse imagina vreodata.

Destinele tuturor personajelor sunt legate de misteriosul manuscris din vechime, care celebreaza puterea scrisului si a imaginatiei.

 

Constructie admirabila ca ambitie si executie, Cetatea cucului din nori se desfisoara ca un labirint polifonic, cu multiple planuri temporale, unde cititorul se va pierde si regasi cu incantare, pentru ca e cladit pe o temelie foarte solida care e nici mai mult, nici mai putin decat credinta autorului in puterea vindecatoare a fictiunii.

Din aceeaşi categorie

Cărți de același autor

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 427696