Cele noua femei de la Ravensbruck. O poveste adevarata despre supravietuire in Germania Nazista

Cele noua femei de la Ravensbruck. O poveste adevarata despre supravietuire in Germania Nazista
  • Cele noua femei de la Ravensbruck. O poveste adevarata despre supravietuire in Germania Nazista
Cele noua femei de la Ravensbruck. O poveste adevarata despre supravietuire in Germania Nazista de la HUMANITAS FICTION
Autor Gwen Strauss
ISBN 606-097-182-5
Număr de pagini 361
Limba Romana
Traducator Justina Bandol
Anul apariției 2023
Colecție Raftul Denisei

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

47,00 lei
În stoc
Cantitate
 

Descriere

„O carte captivantă, frumos scrisă, despre reziliență, prietenie și supraviețuire. Povestea rezistenței femeilor în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial trebuie spusă, iar Cele nouă femei de la Ravensbrück reușește din plin.“ — HEATHER MORRIS

Bestseller internațional aflat în curs de apariție în peste 15 țări • Un extraordinar efort de documentare menit să aducă la lumină, după mai mult de 75 de ani, povestea unui grup de femei care au fugit dintr-un marș al morții • O carte-document despre relația complexă dintre memoria colectivă și cea individuală și, mai ales, despre solidaritatea salvatoare.

Nouă femei, toate până în 30 de ani în momentul arestării lor, s-au opus răului: au adăpostit și ascuns parașutiști, au coordonat comunicațiile între celulele de partizani, au înlesnit treceri clandestine în Spania, au ajutat copii evrei și familii din Rezistență. Prinse, au fost interogate și torturate, pentru ca apoi să fie deportate în lagărul de la Ravensbrück. Forțate să plece într-un marș al morții, cele nouă fac un pact de supraviețuire, dar nu cu orice preț – „Murim sau trăim împreună. Altfel nu se poate“. Incredibila lor fugă a durat zece zile, în care au traversat liniile frontului și au ajuns la Paris. Pornind de la o documentare riguroasă, cartea lui Gwen Strauss este un omagiu emoționant adus generozității și prieteniei pe fundalul terorii naziste.

Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 429811