Ceasornicarii. O poveste despre speranta si supravietuire in vremea Holocaustului

Ceasornicarii. O poveste despre speranta si supravietuire in vremea Holocaustului
  • Ceasornicarii. O poveste despre speranta si supravietuire in vremea Holocaustului
Ceasornicarii. O poveste despre speranta si supravietuire in vremea Holocaustului de la POLIROM
Autor Harry Lenga
Autor Scott Lenga
Editură POLIROM
ISBN 973-46-9030-5
Număr de pagini 335
Limba Romana
Anul apariției 2022

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

44,95 lei
În stoc
Cantitate
 

Descriere

Fiii unui ceasornicar evreu din Kozienice (Polonia), Harry Lenga si cei doi frati ai sai au invatat meseria tatalui lor inca de la o varsta frageda. La inceputul celui de-al Doilea Razboi Mondial, in urma invadarii Poloniei de catre Germania nazista, soarta familiei Lenga s-a schimbat pentru totdeauna. Cu toate acestea, Harry si fratii sai nu-si inchipuiau ca mestesugul ceasornicariei avea sa le salveze viata. In cele mai groaznice conditii imaginabile, mereu sub amenintarea mortii, au reparat ceasurile nazistilor si s-au sustinut reciproc, reusind sa supravietuiasca ghetourilor, lagarelor, marsului mortii si oferindu-ne o lectie perena: atunci cand avem de infruntat raul absolut, cel mai greu este sa ne pastram umanitatea.

"O relatare despre felul in care capacitatea de rezistenta, tenacitatea si priceperea in ale ceasornicariei i-au ajutat pe Harry Lenga si fratii lui sa supravietuiasca razboiului.” (The New York Times)

Toate povestile despre supravietuire in timpul Holocaustului sunt extraordinare, dar putine sunt mai impresionante decat cea a lui Harry Lenga. Consemnata de fiul sau, Scott, aceasta marturie despre taria de caracter, capacitatea de rezistenta, dragostea frateasca si credinta ar trebui citita de toti cei interesati sa pastreze vie amintirea celor care, la fel ca Harry Lenga si fratii sai, au gasit o cale de a ramane in viata – si de a ramane oameni – in fata raului.

Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 420211