Catre paradis

Catre paradis
  • Catre paradis
Catre paradis de la LITERA INTERNATIONAL
ISBN 606-33-9644-1
Număr de pagini 782
Limba Romana
Traducator Adriana Badescu
Anul apariției 2023

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

89,99 lei
Stoc limitat
Cantitate
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

Intr-o versiune alternativa a Americii din 1893, New Yorkul face parte din Statele Libere, unde cetatenii pot trai si iubi cum le place (sau cel putin asa pare). Fragilul vlastar al unei familii de vaza se opune logodnei cu un pretendent bogat, fiind atras de un profesor de muzica fermecator, dar sarac lipit pamantului. In 1993, in Manhattanul asediat de epidemia de SIDA, un tanar hawaiian traieste cu partenerul sau mult mai in varsta si mai instarit fara sa sufle o vorba despre problemele sale din copilarie sau despre soarta pe care a avut-o tatal sau. Iar in 2093, intr-o lume macinata de pandemii si supusa unui regim totalitar, nepoata unui om de stiinta celebru incearca sa-si continue viata fara el – si sa rezolve misterul disparitiilor sotului sau.

Reunite intr-o simfonie ingenioasa si incantatoare, cele trei parti ale romanului trateaza teme precum: boala si tratamentele cu un pret teribil; avutia si mizeria; lipsa drepturilor si puterea; problemele rasiale; definitia familiei si a nationalitatii; justificarile periculoase ale celor puternici si ale revolutionarilor; dorinta de a gasi un loc intr-un paradis terestru si constientizarea treptata a faptului ca existenta lui e imposibila.

Catre paradis este un roman de fin de siecle de o calitate literara exceptionala, dar mai presus de orice este opera unui geniu in privinta cunoasterii emotiilor. Forta motrice a acestui roman remarcabil este faptul ca Hanya Yanagihara ne intelege atat dorinta fierbinte de a-i proteja pe cei pe care-i iubim – parteneri, iubiti, copii, prieteni, rude si chiar concetateni –, cat si durerea cumplita din momentul in care dam gres.

"Cu o indrazneala stupefianta, Yanagihara rescrie America... Autoarea aloca semnificatii noi diverselor teme, situatii si motive... Acest roman ambitios ataca probleme de prim rang ale Americii si le raspunde intr-o maniera originala si captivanta. Impresia generala este coplesitoare, dar momentele minore sunt cele in care Yanagihara isi manifesta talentul urias." The New York Times Book Review

"Remarcabil... Catre paradis demonstreaza ingeniozitatea inepuizabila a unei romanciere care nu inceteaza sa depaseasca spectaculos asteptarile... Exploreaza visul de libertate care ademeneste personajele sa riste totul pentru un paradis pe care-l doresc, fara a si-l putea imagina limpede. Indiferent de cadrul temporal – trecut, prezent sau viitor –, Catre paradis se hraneste din confluenta hipnotica a talentelor lui Yanagihara. Prozatoarea vorbeste incet, intr-o soapta insistenta. Ne atrage intr-o relatie intima, de empatie cu personajele, in timp ce le pune in situatii de criza pe care le resimtim acut la randul nostru." The Washington Post

Din aceeaşi categorie

Cărți de același autor

Comentarii (0)
SAG: 431280