Ca o piatra in riu

Ca o piatra in riu
  • Ca o piatra in riu
Ca o piatra in riu de la POLIROM
Autor Mauro Corona
Editură POLIROM
ISBN 973-46-8490-8
Număr de pagini 211
Limba Romana
Traducator Cerasela Barbone
Anul apariției 2021
Colecție Biblioteca Polirom Actual

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

34,95 lei
În stoc
Cantitate
 

Descriere

Ca o piatra in riu este cel mai autobiografic roman al lui Mauro Corona. In parte bildungsroman, in parte cautare a sensului existentei, cartea urmareste destinul unui sculptor in lemn pasionat de scris si de alpinism. Crescut intr-o saracie lucie, intr-o familie in mare masura disfunctionala, in care trei frati - viitorul sculptor fiind cel mai mare - supravietuiesc cu greu brutalitatii si umilintelor tatalui, acesta urmeaza cu incapatinare drumul aspru pe care si l-a ales.

Mai tirziu, devenit sculptor recunoscut, protagonistul romanului isi traieste viata urmarit de traumele copilariei, la care se adauga in chip straniu pacatele stramosilor. Brutal, alcoolic, pasionat de escalade pe munti, el cunoaste succesul dupa multa truda doar pentru a se retrage in ultimii ani de viata intr-o cabana de munte ce seamana foarte bine cu casa copilariei. Aici traieste o iubire tomnatica si misterioasa si tot aici se confrunta cu o taina ce il bintuie pina la moarte.

O carte ce degaja o tensiune uneori aproape insuportabila, Ca o piatra in riu este si o meditatie asupra destinului, cu o poveste care aluneca imperceptibil in fantastic, tinind treze atentia si curiozitatea cititorului pina la ultima pagina.

Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 406661