Anul mortii lui Ricardo Reis

Anul mortii lui Ricardo Reis
  • Anul mortii lui Ricardo Reis
Anul mortii lui Ricardo Reis de la POLIROM
Editură POLIROM
ISBN 973-46-7507-4
Număr de pagini 460
Limba Romana
Traducator Mioara Caragea
Anul apariției 2018
Colecție Top 10+ 427

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

24,95 lei
Indisponibil
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

Publicat in 1984, romanul Anul mortii lui Ricardo Reis este considerat de multi ca fiind capodopera absoluta a lui Jose Saramago. La cateva saptamani dupa moartea lui Fernando Pessoa, iarna lui 1935, se intoarce la Lisabona unul dintre heteronimii sai, Ricardo Reis, inventat in 1912. Exilat de multa vreme in Brazilia de creatorul sau, Ricardo Reis se confrunta in Portugalia cu o lume aproape necunoscuta, in care dictatura lui Salazar devine tentaculara. Heteronimul isi face drum prin aceasta realitate labirintica, insotit de fantoma creatorului sau, Fernando Pessoa, care mai are permisiunea sa bantuie prin lume noua luni dupa moarte, atatea cate a petrecut in pantecele matern. La sfarsitul acestei perioade, Ricardo Reis, indecis in viata amoroasa si coplesit de nedumerire in fata evenimentelor politice care se precipita, prefera sa se retraga in moarte alaturi de creatorul sau, lasand in lume un fiu bastard care va muri, cum anunta naratorul, in viitorul razboi colonial din anii ’60.  

Romanul Anul mortii lui Ricardo Reis a constituit, in preajma aniversarii a jumatate de secol de la moartea prematura a lui Fernando Pessoa, un exceptional omagiu adus fictiunii, unice in literatura secolului XX, reprezentate de universul heteronimic: constelatia de autori cu viata si opera independenta, pe care Pessoa i-a creat, asemenea unui demiurg.

„...probabil limba e aceea care-si alege scriitorii de care are nevoie, ii foloseste pentru a exprima cate o mica parte din ceea ce este, cand limba va fi spus totul si apoi va amuti, sunt curios sa vad cum va arata viata noastra.“ - Jose Saramago

Din aceeaşi categorie

Cărți de același autor

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 361414