Toate greselile care se pot face

Toate greselile care se pot face
  • Toate greselile care se pot face
Toate greselile care se pot face de la HUMANITAS
Editură HUMANITAS
ISBN 973-50-7016-8
Număr de pagini 245
Limba Romana
Anul apariției 2022

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

39,90 lei
În stoc
Cantitate
 

Descriere

"Un barbat e pe cale sa se desparta de femeia pe care inca o iubeste si, incetul cu incetul, tot decorul din jur se schimba. Povestea pare sa se indrepte spre o distopie. Eu o vad mai degraba ca pe o splendida parabola despre dragostea care distruge sau reface intreaga lume. Despre dragostea si lumea in care facem toate greselile posibile.

Desi ecourile prezentului, cu metehnele si amenintarile lui, sunt usor de recunoscut, totul e proaspat in aceasta carte: emotionantele personaje ale diasporei cu care se intersecteaza traducatorul-interpret Radu Grinda, scenele cu copii, amintirile, primejdiile venite la pachet cu gesturile colective salvatoare, pana si cumpararea unui sendvis in pauza de masa.

Catalin Pavel are un stil dens, atasant, care se opune banalitatii lumii prin observarea omenescului cu o atentie si o intelegere de-a dreptul binefacatoare. Lumea contemporana/viitoare e privita cu neincrederea si umorul pe care le merita.

Observatia criticului: Nu ratati aparitia intamplatoare a unui anume Pavel, mereu nedumerit, "picat din luna", episod care revine in toate romanele de pana acum ale autorului: e semnatura lui secreta. Si nu ratati nici o intalnire cu cartile a caror semnatura e Catalin Pavel."-IOANA PARVULESCU

Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 420455