Pescarusul de la geam. Jurnalul unui cuib

Pescarusul de la geam. Jurnalul unui cuib
  • Pescarusul de la geam. Jurnalul unui cuib
Pescarusul de la geam. Jurnalul unui cuib de la POLIROM
Editură POLIROM
ISBN 973-46-8783-1
Număr de pagini 245
Limba Romana
Anul apariției 2021

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

34,95 lei
Stoc limitat
Cantitate
 

Descriere

Grégoire nu e un pescarus al marii. Aripile nu-l poarta peste valuri, ci peste acoperisurile orasului. An de an isi face cuibul si isi creste puii pe terasa aceleiasi cladiri, la adapost de oameni, dar nu si de privirea celei care astazi ii spune povestea.

Uneori, Grégoire poposeste chiar pe pervazul ferestrei de unde e observat. Fura un moment de odihna si... o cerceteaza la randul lui, prin geamul ce sta intre ei ca granita dintre doua lumi, pe autoare. Povestea sa, in care acuitatea observatiei e completata de finetea notatiilor, are poate mai ales darul de a transmite emotia, uimirea traite in fata spectacolului mereu nou al naturii.

„Pescarusul de la geam ii urmareste pe pescarusul Grégoire si perechea sa, de la prima frunza asezata la cuib pana cand cresc puii si zboara, un jurnal pe care am hotarat sa il tin in al saselea an de observatie. Alte personaje in povestea adevarata care se desfasoara in centrul Bucurestiului sunt ciorile grive, drepnelele si vantureii rosii, norii, ploile, vantul. Daca ma intrebati pe mine, cartea asta este despre rabdare, incredere si speranta – lucruri pe care le putem invata de la pasari si de care avem cu totii nevoie pentru a supravietui, acum si oricand.” (Veronica D. Niculescu)

Din aceeaşi categorie

Cărți de același autor

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 414155