Floarea de castan

Floarea de castan
  • Floarea de castan
Floarea de castan de la LETRAS
Editură LETRAS
ISBN 606-071-733-1
Număr de pagini 255
Limba Romana
Anul apariției 2022

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

84,00 lei
Stoc limitat
Cantitate
 

Descriere

Romanul Floarea de castan este o carte despre mysterium disimulat, transpusa intr-un limbaj colocvial, dar cu disponibilitati de a dezvalui adevarurile ascunse in adancuri de memorie.

Demersul prozaistic este interesant, captiveaza cititorul, cu atat mai mult cu cat autoarea este persuasiva, incercand sa contopeasca planurile temporale, lasand sa se inteleaga ca suntem reiterari ale aceluiasi destin, ca omul este o parte a universului si intra parca in aceleasi vartejuri ancestrale, in acelasi inceput si sfarsit de lume. De aceea, insolitul roman ascunde in subsidiar o intelepciune arheala, intrucat autoarea ne trimite inspre spatiul unei referinte oculte, invitandu-ne sa recunoastem mersul lui Dumnzeu catre oameni si al omului spre indumnezeire. Amintim in acest sens insemnele religioase din roman, cruce, rugaciune, clopot, mormant, prezenta lui Dumnezeu in situatii-limita, sfatul stramosilor care apar si ei sub spectrul energetic, reeditand cutume, traditii, ritualuri.

In acest context, am putea gasi similitudini cu viziunea lui Mircea Eliade din pespectiva caruia “omul nu poate fi separat de sat, de esenta sa mistica”.

Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 420520