Codul bunelor maniere astazi

Codul bunelor maniere astazi
  • Codul bunelor maniere astazi
Codul bunelor maniere astazi de la HUMANITAS
Editură HUMANITAS
ISBN 973-50-7741-9
Număr de pagini 373
Limba Romana
Anul apariției 2022

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

65,00 lei
În stoc
Cantitate
 

Descriere

"Cand saruti mana unei doamne, te apleci deasupra mainii sau duci mana ei la buze? • Te intalnesti cu o doamna. Astepti sa-ti intinda mana sau o intinzi D-ta intai? • Esti in local impreuna cu sotia sau logodnica si o prietena a acesteia. Vine vanzatoarea de flori. Careia dintre ambele doamne ii cumperi flori sau careia i le oferi intai? • Cum scoti din gura samburii de masline, la masa? • Te-ai intalnit cu un prieten si sotia lui, pe strada, si continui o bucata de drum cu ei. De care parte vei merge?"

Iata ce intrebari isi puneau romanii din Bucurestiul interbelic evocat de Ioana Parvulescu intr-o bine-cunoscuta carte. Raspunsurile la asemenea intrebari sunt cautate si in zilele noastre, de vreme ce Codul bunelor maniere al Aureliei Marinescu, adevarat bestseller national vandut pana acum in 300 000 de exemplare, continua sa fie o carte dorita de public.

Daca principiile bunei-cuviinte sunt eterne, normele de comportament trebuie sa tina seama de schimbarea deprinderilor si a mentalitatii odata cu trecerea timpului. In cei 20 de ani de la aparitie, Codul a devenit o carte aproape clasica, dar asta nu inseamna ca s-a demodat: aceasta editie aniversara a fost minutios revazuta si adusa la zi. - Simona Vasilache, "Despre buna-cuviinta" (Romania literara, martie 2016)

Din aceeaşi categorie

Cărți de același autor

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 427683