O (foarte) scurta istorie a vietii pe pamant

O (foarte) scurta istorie a vietii pe pamant
  • O (foarte) scurta istorie a vietii pe pamant
O (foarte) scurta istorie a vietii pe pamant de la TREI
Autor Henry Gee
Editură TREI
ISBN 606-40-1522-8
Număr de pagini 302
Limba Romana
Anul apariției 2022
Categorie Istorie

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

49,00 lei
Ultimul exemplar
Cantitate
 

Descriere

„O lucrare-etalon pentru generatiile urmatoare.“ Booklist

La inceput, Pamantul era un loc strain si neprimitor — aflat intr-un flux chimic constant, acoperit cu mari involburate si care isi croia relieful prin eruptii vulcanice neintrerupte. In mijlocul acestui haos, a luat nastere viata. Primele organisme vii nu erau decat niste membrane intinse peste golurile microscopice din roci, unde jeturi fierbinti de apa bogata in minerale tasneau din crapaturile de pe fundul oceanului.

Aceste oaze de ordine au rafinat treptat generarea de energie, folosind-o pentru a crea mici bule, ca niste mici pumni inclestati, sfidatori, impotriva lumii lipsite de viata. 

Viata pe aceasta planeta a continuat aproape in acelasi fel vreme de milenii, adaptandu-se practic la fiecare esec cu care organismele vii s-au confruntat si cunoscand o inflorire uimitoare, de la acele inceputuri timide si pana la povestea palpitanta si de necrezut a aparitiei omului.

In O (foarte) scurta istorie a vietii pe Pamant, Henry Gee face o trecere in revista a ultimelor 4, 6 miliarde de ani ai vietii pe Pamant cu un entuziasm molipsitor si o impresionanta rigoare stiintifica. Bazandu-se pe cele mai recente descoperiri in domeniu si scriind intr-un stil limpede si accesibil, autorul ne spune o poveste revelatoare despre supravietuire si rezistenta, care pune in lumina echilibrul delicat in care viata s-a aflat dintotdeauna. 

„In acest adevarat tur de forta, Gee descrie in detaliu povestea felului ciudat si adesea capricios in care viata a evoluat de la primele ei manifestari si pana in ziua de azi.“ – The Washington Post

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 424830