Istoria secreta a cruciadelor

Istoria secreta a cruciadelor
  • Istoria secreta a cruciadelor
Istoria secreta a cruciadelor de la PRO EDITURA SI TIPOGRAFIE
ISBN 973-8951-96-9
Număr de pagini 285
Limba Romana
Traducator Nicolae Balta
Anul apariției 2007
Categorie Istorie

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

32,00 lei
În stoc
Cantitate
 

Descriere
Traducere de: Nicolae Baltă

Istoria secretă a Cruciadelor cuprinde în paginile sale, într-un stil firesc şi elegant, două secole eroice, pline de eroi şi de bătălii. Cartea captivează de la primele rânduri, este ca un roman plin de suspans, de intrigi sau de război, dar mai ales ne provoacă imaginaţia, ne face să retrăim epoca glorioasă a cruciadelor şi a cavalerilor.

Marele merit al lui René Grousset este că nu doreşte să aducă cititorul alături de una din tabere, ci îl lasă firesc să alegă de partea cui să fie, după ce a participat la războaie sau la luptele de culise.

Cititorul are impresia că îmbracă armura, rosteşte jurământul de credinţă şi pleacă alături de cavaleri către locurile sfinte, într-o călătorie plină de necunoscut şi de primejdii sau că se alătură musulmanilor pentru a-şi apăra teritoriile.

Operă majoră a cruciadelor, în care autorul, excepţional istoric, mare specialist al Orientului, desăvârşit povestitor, îşi dă măsura capacităţii sale de scriitor, Istoria secretă a Cruciadelor este o carte completă, prin care putem înţelege mai bine războiul, niciodată încheiat, dintre cele două lumi atât de diferite şi atât de asemănătoare - Occidentul şi Orientul.

Erudiţie, eroism, suspans - într-un cuvânt o carte indispensabilă!"

Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 416426