Istoria ilustrata a Francmasoneriei din Moldova istorica, vol. I

Istoria ilustrata a Francmasoneriei din Moldova istorica, vol. I
  • Istoria ilustrata a Francmasoneriei din Moldova istorica, vol. I
Istoria ilustrata a Francmasoneriei din Moldova istorica, vol. I de la JUNIMEA
Autor Rufanda
Editură JUNIMEA
ISBN 973-37-2519-0
Număr de pagini 731
Limba Romana
Anul apariției 2022
Colecție Historia Magistra Vitae
Categorie Istorie

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

198,00 lei
Indisponibil
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

Francmasoneria a fost, este și va rămâne o spiritualitate sapiențială care a însoțit umanitatea în drumul ei spre modernitate și a ales oameni buni pentru a-i face și mai buni în dimensiunea lor moral-spirituală și în acțiunea lor concretă din cadrul comunității. Ea își are simbolistica în arta construirii, în sensul în care fiecare inițiat este o piatră brută care trebuie prin șlefuire să devină potrivită pentru a fi integrată într-un mare edificiu armonios, un Templu al umanității închinat Marelui Creator. Altfel spus, Arta Regală este cea prin care omul, creația nepereche a lui Dumnezeu, se apropie de Marele Arhitect al Universului.

Căutând Adevărul, promovând virtuțile și munca continuă, drepturile omului, democrația egalitatea și libertatea așa cum au fost ele înțelese în diferite secvențe cronotopice, condamnând viciile, ignoranța, totalitarismele de orice fel, Francmasoneria a dobândit o vocație universală fiind, în același timp, un sanctuar al suveranității naționale. Mai presus de a fi o formă de sociabilitate modernă, ea oferă cunoașterea hrănită de Prisca Theologia, Philosophia perennis, ce dau noimă lumii terțului ascuns.

Urmărind evoluția Francmasoneriei în Iași din primele decenii ale secolului al XVIII-lea și până la mijlocul secolului trecut, volumul de față deschide o serie care va continua cu toate orașele importante din spațiul Moldovei istorice. Este dorința mărturisită a autorilor de a oferi un instrument util celor interesați a afla o parte a istoriei plasată într-un nemeritat con de umbră, de a informa asupra personalităților și elitelor care, aparținând acestei confraternități, au contribuit la destinul comunității lor și al națiunii române în procesul devenirii și afirmării sale.

Din aceeaşi categorie

Cărți de același autor

Comentarii (0)
SAG: 429459