Hitler, 1936-1945. Nemesis

Hitler, 1936-1945. Nemesis
  • Hitler, 1936-1945. Nemesis
Hitler, 1936-1945. Nemesis de la LITERA INTERNATIONAL
Autor Ian Kershaw
ISBN 630-319-066-2
Număr de pagini 1152
Limba Romana
Traducator Diana Popescu-Marin
Anul apariției 2023
Categorie Istorie

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

149,99 lei
Stoc limitat
Cantitate
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

Nici o altă figură din istoria secolului XX nu cere o înțelegere biografică mai clară și mai aprofundată decât Adolf Hitler și nici o perioadă nu este mai importantă decât cel de-al Doilea Război Mondial.

În acest al doilea volum al biografiei canonice scrise de Ian Kershaw, îl descoperim pe Hitler la apogeul puterii sale, idolatrizat de milioane de germani pentru faptul de a fi salvat națiunea de o catastrofă economică. Partidul nazist, forțele armate, cartelurile industriale și funcționarii publici veneau cu toții „în întâmpinarea Führerului“. Între timp, Hitler era hotărât să își realizeze viziunea mefistofelică: subjugarea Europei sub stăpânirea Reichului de O Mie de Ani și, în acest proces, anihilarea evreilor.

Trei ani, Hitler și armatele sale au aruncat continentul european într-o baie de sânge, soldați germani, însoțiți de unități SS, masacrând trupe și civili din țările cucerite. Ulterior, pe măsură ce echilibrul s-a schimbat în favoarea Aliaților, Kershaw ne prezintă un Hitler transformat din războinic invincibil în parior disperat, provocând în cele din urmă distrugerea țării sale și punându-și capăt zilelor într-un buncăr de sub Berlinul ajuns o ruină.

Având la bază o activitate de cercetare impresionantă, incluzând numeroase surse neutilizate până în acest moment, Hitler. 1936-1945. Nemesis reprezintă punctul final al unei biografii devenite o operă clasică a timpului nostru.

Din aceeaşi categorie

Cărți de același autor

Comentarii (0)
SAG: 435745