Ganditorii rusi

Ganditorii rusi
  • Ganditorii rusi
Ganditorii rusi de la HUMANITAS
Editură HUMANITAS
ISBN 973-50-7409-8
Număr de pagini 432
Limba Romana
Traducator Marina Vraciu
Anul apariției 2022
Categorie Istorie

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

75,00 lei
În stoc
Cantitate
 

Descriere

Cele zece eseuri din Ganditorii rusi sunt o investigatie lucida si patrunzatoare asupra istoriei si gandirii ruse. Meditand la impactul pe care ideile si lucrarile celor mai de seama scriitori si filozofi ai Rusiei l-au avut nu doar asupra culturii acestei tari, ci si asupra culturii universale, Isaiah Berlin analizeaza deopotriva contextul social si politic din care s-au ivit mari minti ale secolului al XIX-lea, precum Herzen, Bakunin, Turgheniev, Bielinski ori Tolstoi. Fenomenul intelighentiei ruse, arata Berlin, a contribuit decisiv la marile schimbari sociale ale lumii, cu reverberatii pana-n ziua de azi.

„Cea mai stralucita si mai fascinanta minte a vremurilor noastre.“ (ARTHUR SCHLESINGER JR.)

„Dintre autorii pe care i-am citit in ultimii ani, Isaiah Berlin este cel care m-a impresionat cel mai puternic. Opiniile sale filozofice, istorice si politice imi par revelatoare si instructive… Putini oameni in vremurile noastre au vazut intr-un chip la fel de patrunzator ce este viata – viata individului in societate, viata societatilor in timpurile lor, impactul ideilor asupra experientei cotidiene.

In numeroasele sale eseuri despre teme, scriitori si ganditori rusi (intre acestea cele dedicate lui Tolstoi, Turgheniev ori admiratului sau model, liberalul Aleksandr Herzen), Berlin da dovada de dezinvoltura si de cunoastere profunda.“ (MARIO VARGAS LLOSA)

Cărți de același autor

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 420466