Figuri ciudate si extravagante din Bucurestii de demult

Figuri ciudate si extravagante din Bucurestii de demult
  • Figuri ciudate si extravagante din Bucurestii de demult
Figuri ciudate si extravagante din Bucurestii de demult de la NEVERLAND
Editură NEVERLAND
ISBN 606-9018-71-2
Număr de pagini 231
Limba Romana
Anul apariției 2021
Colecție Gold
Categorie Istorie

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

49,00 lei
Stoc limitat
Cantitate
 

Descriere

Bucurestii au fost dintotdeauna un oras complicat, populat cu personaje uluitoare, care l-au transformat constant intr-un "targ al desertaciunilor" umane, cu momente succesive de glorie si agonie.

Spectacolul istoric bucurestean a fost animat de o sumedenie de figuri fabuloase, adesea extravagante, care si-au hranit "pohtele" cu o frenezie unica, fie ca era vorba despre iubire, putere, avere sau - da! - mancare (nu doar hrana sufleteasca, ci si rasfat culinar, al "foalelor" si al mintii deopotriva, conform axiomelor "sandamarinului" pastorelian!), dar si cu "ighemoniconul" de rigoare, caci orice traseu existential era, in fapt, un ritual initiatic bine intiparit in firidele complicate ale subconstientului colectiv.

Intr-adevar, „fandoseala” bucurestenilor cu nume va fi avut mereu acea doza inerenta de gratuitate, insa pitorescul degajat cu generozitate si candoare de actiunile lor eroi-comice se integreaza perfect in atmosfera orasului pe care aviatorii interbelici il recunosteau de departe de la fumul miilor de gratare cu mititei care ardeau necontenit, hranind diacronic visurile, "ambaturile" si, uneori, nebuniile stilate ale "ipochimenilor" de legenda, care au facut ca sub fiecare pietricica din caldaram sa se ascunda cate o farama de istorie picanta - in toate sensurile posibile! Vivat! "Bere, antren, lautari!" Si - de ce nu? -, aici la Porti(i)le Orientului, unde totul este luat cu o inenarabila "usuratate", mititei dolofani, mustind de zemuri nenumite, dar indesati temeinic in "fliutele" cu sampanie, spre deznadejdea snoaba a dusmanilor "apelpisiti"… - Dan-Silviu Boerescu

Cărți de același autor

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 412178