Cuptoarele mortii. Marturia unei supravietuitoare de la Auschwitz

Cuptoarele mortii. Marturia unei supravietuitoare de la Auschwitz
  • Cuptoarele mortii. Marturia unei supravietuitoare de la Auschwitz
Cuptoarele mortii. Marturia unei supravietuitoare de la Auschwitz de la CORINT
Autor Olga Lengyel
Editură CORINT
ISBN 606-088-060-8
Număr de pagini 266
Limba Romana
Traducator Anca Irina Ionescu
Anul apariției 2022
Categorie Istorie

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

49,90 lei
Stoc limitat
Cantitate
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

Olga Lengyel, nascuta la Cluj in 1908, este o supravietuitoare a crimelor de la Auschwitz-Birkenau. Ea scrie despre atrocitatile prin care familia ei si multe alte sute de mii de victime au trecut. Experienta ei a fost descrisa in volumul de fata, care prezinta cititorilor detaliile socante ale infamei Solutii finale. Aparuta initial in limba franceza, in 1946, Cuptoarele mortii. Marturia unei supravietuitoare de la Auschwitz este considerata o carte clasica a istoriei Holocaustului.

De profesie asistenta medicala, doamna Lengyel lucra intr-un spital alaturi de sotul ei, reputatul doctor Miklós Lengyel. In 1944, impreuna cu parintii, sotul si cei doi fii ai ei au fost urcati cu forta intr-un vagon de vite si deportati la Auschwitz-Birkenau. A fost singura membra a familiei care a supravietuit.

Olga Lengyel si-a asumat misiunea de a face cunoscute lumii zilele cumplite de la Auschwitz, in speranta ca astfel de orori nu vor mai aparea in decursul istoriei. A infiintat Memorial Library and Art Collection of Second World War, cu sediul la New York.

Astazi, Institutul Olga Lengyel pentru Studiul Holocaustului si Drepturile Omului (TOLI) face parte din mostenirea pe care ea ne-a lasat-o, continuand misiunea de a educa generatiile viitoare cu privire la Holocaust, la alte genocide si la importanta drepturilor omului, in Statele Unite ale Americii si in celelalte tari, inclusiv in Romania.

"Multumesc pentru cartea foarte sincera, foarte bine scrisa. Ati facut un mare serviciu, lasandu-i sa vorbeasca pe cei care sunt acum si in cea mai mare parte uitati..."-ALBERT EINSTEIN

Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 418479