Cuceritorii inutilului. Din Alpi in Annapurna

Cuceritorii inutilului. Din Alpi in Annapurna
  • Cuceritorii inutilului. Din Alpi in Annapurna
Cuceritorii inutilului. Din Alpi in Annapurna de la POLIROM
Editură POLIROM
ISBN 973-46-9280-4
Număr de pagini 454
Limba Romana
Traducator Corneliu Plesa
Anul apariției 2023

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

59,00 lei
În stoc
Cantitate
 

Descriere

... de la cele mai dificile escalade din Alpi pana la ascensiunile in premiera pe Annapurna, Makalu sau pe piscurile ametitoare ale Anzilor, aventurile legendarului alpinist Lionel Terray seduc cititorul prin maiestria stilului si prin intamplarile insolite sau dramatice ale protagonistilor. Si totusi, aceasta carte, faimoasa prin unicitatea ei, nu este (doar) despre munti.

Este in primul rand o carte despre viata. Pentru autorul ei, alpinismul nu este un hobby, nici o simpla pasiune: este o revolta, o arta, e libertatea insasi, evadarea dintr-o viata terna in care fiecare se prostitueaza – asa cum remarca el undeva – pentru a-si castiga mijloacele de trai.

Prin cartea sa, Lionel Terray a deschis o noua pagina in istoria alpinismului, rupand definitiv cu tot ce insemna in vremea sa conformism si competitie politica pentru cucerirea unor noi piscuri. Alpinismul capata la el noi dimensiuni, devine o aspiratie, o provocare, o invitatie, o lupta a omului cu sine insusi si cu elementele naturii, o nazuinta spre un alt tip de valori sociale – chiar daca, de multe ori, acestea se dovedesc a fi utopice si marginale.

„Ma intristau josnicia si vulgaritatea oamenilor, ma apasa monotonia vietii si visam la o existenta mai nobila, mai libera, mai generoasa.” Cuceritorii inutilului este testamentul literar si totodata marturia unei asemenea existente consumate la confluenta cu muntele si cu marile inaltimi.

„Terray isi nareaza propria viata, ce nu are sens decat prin si pentru alpinism. Contopirea literaturii cu muntii e in cazul lui deplina.” (Jean-Cristophe Rufin)

Din aceeaşi categorie

Russia
  • Stoc epuizat

Russia

Simon Richmond, Marc Bennetts, Greg Bloom
132,30 lei

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 429937