Hidrologie

Hidrologie
  • Hidrologie
Hidrologie de la UNIVERSITARA
Autor Ion Pisota
Editură UNIVERSITARA
ISBN 606-591-046-1
Număr de pagini 256
Limba Romana
Anul apariției 2010
Categorie Geografie

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

35,00 lei
În stoc
Cantitate
 

Descriere

Apa reprezintă unul din elementele naturale indispensabile existenţei lumii vii. Ea are are un rol fundamental în desfăşurarea proceselor naturale (fizico-chimice, biologice, climatice, în modelarea reliefului) şi a activităţilor social-economice, constituind un mijloc important  de comunicaţie şi de apărare, o materie primă pentru industrie, o sursă apreciată pentru energie, pentru irigarea culturilor, alimentarea populaţiei.  
Prin diferitele ei forme de manifestare şi prin larga răspândire pe care o are, apa alcătuieşte unul dintre cele mai extinse învelişuri ale Terrei, cunoscut sub numele de HIDROSFERĂ. Acesta se află în relaţii de interacţiune şi influenţă reciprocă cu celelalte sfere ale Pământului (atmosfera, litosfera şi biosfera).  
Ştiinţa care se ocupă cu studiul diferitelor unităţi acvatice, cu fenomenele şi procesele dinamice, fizice şi chimice specifice acestor unităţi, precum şi cu modul de folosinţă a apelor pentru diferitele necesităţi social-economice este HIDROLOGIA. Ea este definită pe scurt ştiinţa apelor sau ştiinţa care studiază hidrosfera.
Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 401165