Mari mediumi si initiati

Mari mediumi si initiati
  • Mari mediumi si initiati
Mari mediumi si initiati de la PRO EDITURA SI TIPOGRAFIE
Autor Jean Prieur
ISBN 973-8951-21-6
Număr de pagini 367
Limba Romana
Anul apariției 2015
Colecție Universuri secrete

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

39,00 lei
Stoc limitat
Cantitate
 

Descriere
Traducere: Nicolae Constantinescu

"În jurul anului 1850, ca o reacţie împotriva naturalismului în literatură şi a pozitivismului în filozofie, în Europa se produce o extraordinară efervescenţă spirituală, care continuă timp de un secol. Rezumată prin titlul primului capitol, Alungaţi supranaturalul, şi el se va întorce în goana mare, această a doua Renaştere a îmbrăcat formele cele mai variate: ocultismul lui Eliphas Lévi şi  Papus, teozofia Helenei Blavatsky şi a lui Annie Besant, spiritismul lui Allan Kardec şi  Léon Denis, ezoterismul lui Édouard Schuré, antropozofia lui Rudolf Steiner, noua gnoză a lui Doinel şi  Fabre  des Essart, atlantismul lui Paul Le Cour, metafizica lui Flammarion şi Richet, taumaturgia creştină a lui Philippe din Lyon, care a fost prezisă de  preotul din Ars şi a cărui influenţă la curtea Rusiei precedă şi chiar o egalează pe cea a lui Rasputin.

Toate aceste idei, toate aceste doctrine s-au încarnat în personalităţi originale, puternice, adeseori pitoreşti, pe care Jean Prieur le readuce la viaţă într-un mod extraordinar. Alături de ele, cercetători îndrăzneţi, precum doctorul Luys şi colonelul de Rochas, au dus la bun sfârşit experienţe uimitoare, care au devansat cu mult pe cele realizate mult mai târziu.

Valoarea experienţelor de tipul Luys sau Rochas nu poate fi pusă la îndoială. În schimb, Jean Prieur evocă cu scepticism şedinţele organizate în compania mediumilor cu efecte fizice: Daniel Home, Henri Bastian, Eusapia Paladino, Marthe Béraud etc., care, în unele situaţii, au provocat fenomenele atunci când ele întârziau să se producă.

Scrisă de un specialist lucid, această carte reînvie marele secol (1850-1950) al mediumităţii spirituale şi al ezoterismului creştin.

Cărți de același autor

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 417029