Organizarea profesiei de avocat in Romania. Expertiza contabila, activitate a profesiei contabile

Organizarea profesiei de avocat in Romania. Expertiza contabila, activitate a profesiei contabile
  • Organizarea profesiei de avocat in Romania. Expertiza contabila, activitate a profesiei contabile
Organizarea profesiei de avocat in Romania. Expertiza contabila, activitate a profesiei contabile de la PRO UNIVERSITARIA
ISBN 606-26-1409-6
Număr de pagini 274
Limba Romana
Anul apariției 2021

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

44,90 lei
Ultimul exemplar
Cantitate
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

Lucrarea se adresează atât studenților la master, cât și profesioniștilor contabili în devenire. În prima parte a acesteia este realizată o descriere a organismelor profesionale care reglementează profesia contabilă în România, punând accent pe delimitarea atribuțiilor lor, completată de o prezentare succintă a principalelor organisme profesionale cu rol de reglementare a profesiei contabile la nivel internațional.

Profesioniștii contabili, pentru a-și putea desfășura activitatea individual sau în societăți cu obiect principal de activitate contabilitate, audit financiar și consultanță în domeniul fiscal, este necesar să dețină calitatea de membrii activi ai organismelor profesionale, din România, cu competențe în atribuirea calităților de expert contabil, auditor financiar, consultant fiscal. În acest context, lucrarea prezintă o sinteză a prevederilor legislative, în vigoare, referitoare la accesul la profesie; condițiile pe care trebuie să le îndeplinească profesioniștii contabili pentru menținerea dreptului de a profesa, subliniind normele de conduită etică pe care trebuie să le respecte în desfășurarea activităților specifice; sistemele disciplinare şi procedurile pentru cei care nu reuşesc să respecte dispoziţiile organismelor profesionale.

Lucrarea prezintă, de asemenea, aspectele teoretice referitoare la efectuarea expertizelor contabile judiciare şi extrajudiciare, la întocmirea rapoartelor de expertiză contabilă, la necesitatea şi rolul auditului de calitate, precum şi la deontologia expertului contabil. Noțiunile teoretice sunt completate de studii de caz, inspirate din activitatea profesioniștilor contabili, care facilitează înțelegerea aplicării lor în practică; de teste grilă și întrebări pentru fixarea cunoștințelor.

Din aceeaşi categorie

Cărți de același autor

Comentarii (0)
SAG: 412180