Inteligenta financiara. Ghidul managerului pentru intelegerea adevaratei semnificatii a cifrelor

Inteligenta financiara. Ghidul managerului pentru intelegerea adevaratei semnificatii a cifrelor
  • Inteligenta financiara. Ghidul managerului pentru intelegerea adevaratei semnificatii a cifrelor
Inteligenta financiara. Ghidul managerului pentru intelegerea adevaratei semnificatii a cifrelor de la CURTEA VECHE
Autor Karen Berman
Autor Joe Knight
Autor John Case
Editură CURTEA VECHE
ISBN 606-44-1266-9
Număr de pagini 407
Limba Romana
Anul apariției 2022

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

77,00 lei
Stoc limitat
Cantitate
 

Descriere

... să ne imaginăm, de exemplu, că o companie vinde unui client un copiator, împreună cu un contract pentru întreținere, totul inclus într un pachet financiar unic. Să presupunem că echipamentul este livrat în luna octombrie, dar contractul de întreținere este valabil pentru următoarele douăsprezece luni.

Cât din prețul inițial de cumpărare ar trebui înregistrat în evidențele contabile pentru luna octombrie? În definitiv, compania nu a prestat încă toate serviciile la care s a angajat pentru tot anul respectiv.

Bineînțeles, contabilii pot estima valoarea acestor servicii și pot ajusta veniturile corespunzător. Dar acest lucru necesită o decizie importantă. Iar acest exemplu nu este doar unul ipotetic.

Mărturie stă compania Xerox, care acum câțiva ani a utilizat jocul recunoașterii veniturilor la o scară atât de mare, încât s a descoperit mai târziu că a admis în mod eronat venituri enorme din vânzări, de 6 miliarde $.

Care era problema? Xerox vindea echipamente în sistem leasing pe 4 ani, incluzând service ul și întreținerea. Așadar, cât din preț acoperea costul echipa mentului și ce parte din acesta era alocat celorlalte servicii?

De teamă că profiturile în scădere ale companiei puteau determina prăbușirea prețului acțiunilor, conducerea Xerox a decis să înregistreze contabil de la început procentele în creștere ale veniturilor anticipate – împreună cu profiturile asociate.

În scurtă vreme, aproape toate câștigurile aferente acestor contracte erau recunoscute la momentul vânzării...

Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 425194