Teoria generala a dreptului. Curs pentru studentii anului I

Teoria generala a dreptului. Curs pentru studentii anului I
  • Teoria generala a dreptului. Curs pentru studentii anului I
Teoria generala a dreptului. Curs pentru studentii anului I de la HAMANGIU
Editură HAMANGIU
ISBN 606-27-2140-4
Număr de pagini 274
Limba Romana
Anul apariției 2022

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

80,00 lei
Ultimul exemplar
Cantitate
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

Teoria generala a dreptului reprezinta una dintre cele mai vaste ramuri ale stiintelor juridice, facand parte din ramura stiintelor juridice fundamentale. Elementele de constanta a dreptului - privind existenta diferitelor sisteme de drept, principiile de baza, factorii de influentare a dreptului, functiile si finalitatile dreptului, conceptul de drept in forma sa cea mai abstracta, tehnica normarii si alte aspecte care tin de fenomenul juridic in ansamblul sau - sunt analizate, explicate, interpretate, aprofundate in prima instanta in cadrul teoriei dreptului. Sistemele de drept despre care se invata astazi s-ar putea sa dainuie inca multa vreme, s-ar putea sa suporte mici ajustari pe ici pe acolo intr-un proces firesc de adaptare la noi factori de influentare, s-ar putea sa se schimbe radical in scurt timp. Ceea ce este important de tinut minte este ca, deocamdata, orice sistem de drept ce guverneaza societatea umana se bazeaza exact pe elementele studiate la teoria generala a dreptului. Se pot schimba unele valori, se pot schimba normele juridice care le ocrotesc, insa conceptele studiate in cadrul disciplinei teoria generala a dreptului - nu. Nu inca. 

Lucrarea de fata cuprinde doar ideile primare ce stau la baza predarii disciplinei Teoria generala a dreptului in semestrul I al primului an de studiu la Facultatea de Drept. Editia a 2-a a lucrarii Teoria generala a dreptului. Curs pentru studentii anului I se adreseaza si tuturor celor care sunt interesati de o familiarizare cu intelesul termenilor si conceptelor cu care opereaza sistemul nostru de drept, precum si celor care urmaresc clarificarea unor notiuni, sedimentarea altora, reamintirea unor concepte. 

Intr-un curs de introducere si familiarizare a studentilor anului I cu fenomenul juridic si terminologia juridica, cu accente pe teoria normativa a dreptului, ceea ce ne intereseaza este crearea unei baze de cunostinte de maxima generalitate, cunostinte care transcend sistemul dreptului, fara a avea pretentia de a epuiza exhaustiv temele abordate, fara intentia de a oferi vreun raspuns ultim si categoric tuturor intrebarilor pe care (si) le-ar putea adresa studentul insusi.

Din aceeaşi categorie

Cărți de același autor

Comentarii (0)
SAG: 426421