Spete pentru admiterea la INM/magistratura. Drept penal si drept procesual penal - 2022. Editia a II-a, revazuta si adaugita

Spete pentru admiterea la INM/magistratura. Drept penal si drept procesual penal - 2022. Editia a II-a, revazuta si adaugita
  • Spete pentru admiterea la INM/magistratura. Drept penal si drept procesual penal - 2022. Editia a II-a, revazuta si adaugita
Spete pentru admiterea la INM/magistratura. Drept penal si drept procesual penal - 2022. Editia a II-a, revazuta si adaugita de la UNIVERSUL JURIDIC
ISBN 606-39-1060-9
Număr de pagini 404
Limba Romana
Anul apariției 2022
Colecție Colectia Examene

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

109,00 lei
Indisponibil
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

Proba scrisa de verificare a cunostintelor juridice reprezinta un element de relativa noutate in ansamblul concursului pentru admiterea la Institutul National al Magistraturii si urmareste verificarea cunostintelor necesare pentru accederea in profesia de magistrat.

Lucrarea de fata, realizata de un colectiv de practicieni, judecatori cu experienta in materia dreptului penal si a procedurii penale, insumeaza 37 de teste laborioase, incluzand spete cu un grad ridicat de complexitate, pentru verificarea cunostintelor de drept penal si drept procesual penal, insotite de baremele de rezolvare, cu largi explicatii si trimiteri la textele de lege, la doctrina si jurisprudenta. Culegerea reprezinta un suport incontestabil pentru absolventii facultatilor de drept care se pregatesc pentru admiterea la Institutul National al Magistraturii, ajutand la dezvoltarea cunostintelor teoretice si practice, a capacitatii de argumentare si a rationamentului logico-juridic.

Lucrarea se afla la a doua editie, revizuita si adaugita, si s-a dovedit a fi pentru cei care deja au utilizat-o, in formatul anului trecut, un instrument absolut necesar in vederea unei pregatiri complete si complexe.

Fiecare test contine cate 2 spete (de drept penal si drept procesual penal) concepute astfel incat sa acopere in intregime tematica de concurs, sa raspunda nevoilor de aprofundare a institutiilor dreptului ce fac obiectul concursului si, in acelasi timp, sa faciliteze deprinderea modalitatii adecvate de abordare a acestui tip de proba.

Structura spetelor raspunde obiectivelor urmarite prin modificarile aduse Regulamentului privind concursul de admitere la Institutul National al Magistraturii, aprobat prin Hotararea Plenului CSM nr. 119 din 16 iulie 2021, respectiv evidentierea capacitatii de analiza critica si sinteza, a coerentei in abordare si exprimare, si urmeaza structura si continutul subiectelor la acest tip de proba, pe care candidatii le-au avut de rezolvat la ultimele doua concursuri de admitere la INM.

Testele sunt realizate in concordanta cu legislatia la zi si cu deciziile obligatorii ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie si ale Curtii Constitutionale a Romaniei si reprezinta un instrument eficient nu numai pentru pregatirea candidatilor pentru admiterea la Institutul National al Magistraturii, ci este recomandat, in acelasi timp, si judecatorilor si procurorilor stagiari pentru promovarea examenului de capacitate, precum si candidatilor care acced in alte profesii juridice, auditorilor de justitie si studentilor la drept.

Din aceeaşi categorie

Cărți de același autor

Comentarii (0)
SAG: 422412