Spalarea banilor si criminalitatea economico-financiara din paradisurile fiscale

Spalarea banilor si criminalitatea economico-financiara din paradisurile fiscale
  • Spalarea banilor si criminalitatea economico-financiara din paradisurile fiscale
Spalarea banilor si criminalitatea economico-financiara din paradisurile fiscale de la UNIVERSUL JURIDIC
ISBN 606-39-0952-8
Număr de pagini 294
Limba Romana
Anul apariției 2022

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

65,00 lei
Stoc limitat
Cantitate
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

Lucrarea Spalarea banilor si criminalitatea economico-financiara din paradisurile fiscale este rezultatul efortului de identificare a unor raspunsuri la provocarile actuale cu care se confrunta companiile si autoritatile nationale, dar si organizatiile internationale, in contextul mondializarii si digitalizarii afacerilor.

Spalarea banilor si criminalitatea economico-financiara reprezinta, asadar, subiecte ample si contemporane (ar putea fi catalogate drept eterne), care, pe fondul globalizarii continue a afacerilor si investitiilor specifice erei digitale, determina probleme complexe si inepuizabile pentru toate guvernele lumii.

Paradisurile fiscale incita societatea moderna sa caute acest gen de solutii, raportat la multitudinea de oportunitati tehnologice informationale, precum si la vastitatea si diversitatea elementelor componente ale activitatilor infractionale desfasurate sub paravanele confidentialitatii maxime din jurisdictiile offshore, dar si pentru atractivele optimizari fiscale.

Majoritar, mentalitatea colectiva considera paradisurile fiscale drept "inferne fiscale", idee la care autorul nu achieseaza in totalitate, deoarece asocierea automata a paradisurilor fiscale cu frauda fiscala marcheaza, in opinia acestuia, doar un punct de vedere radical si simplist, neancorat in realitatile economiei globale actuale. Este insa evident ca nu putem afirma, intr-un procent de 100%, ca aceste regimuri fiscale privilegiate si obscure nu determina si atragerea de resurse financiare apartinand gruparilor de tip mafiot si retelelor teroriste, sub o masca de legalitate. Doar intr-un efort colectiv si realist paradisurile fiscale ar inceta sa mai fie jurisdictii irezistibile pentru camuflarea veniturilor provenite din surse ilicite.

Din aceeaşi categorie

Cărți de același autor

Comentarii (0)
SAG: 416946