Introducere in dreptul civil, vol. II

Introducere in dreptul civil, vol. II
  • Introducere in dreptul civil, vol. II
Introducere in dreptul civil, vol. II de la HAMANGIU
Editură HAMANGIU
ISBN 606-27-1920-3
Număr de pagini 383
Limba Romana
Anul apariției 2023

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

100,00 lei
Indisponibil
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

Lucrarea Introducere in dreptul civil. Volumul II este cel de-al doilea volum dintr-o opera care acopera intreaga problematica a disciplinei universitare numite Civilul I. 

 

Lucrarea este structurata in trei capitole, care realizeaza o analiza extinsa asupra institutiilor dreptului civil referitoare la actul civil, sistemul probatoriu si materia prescriptiei extinctive, completand astfel temele prezentate in primul volum.

 

Primul capitol al lucrarii examineaza in detaliu institutia actului juridic civil, oferind o sinteza bogata a principalelor concepte conexe acestei institutii. Sunt avute in vedere clasificarile actelor civile, structura actului civil, forma si formalitatile acestuia, precum si modalitatile actului civil. Capitolul se incheie cu prezentarea ampla a institutiei nulitatii si a efectelor actului civil.

Cel de-al doilea capitol prezinta notiunea de proba a actelor civile, analizand, pe rand, principalele mijloace de proba, de la inscrisurile autentice si cele sub semnatura privata, pana la proba testimoniala, prezumtii si cercetarea la fata locului.

Ultimul capitol al lucrarii analizeaza una dintre institutiile fundamentale ale dreptului civil - prescriptia extinctiva. Sunt avute in vedere notiunea prescriptiei extinctive si raportul acesteia cu alte institutii ale dreptului civil, modalitatile de invocare a prescriptiei si de renuntare la prescriptie, domeniul de aplicare a prescriptiei extinctive, prin raportare la actiunile cu obiect patrimonial, la cele cu obiect nepatrimonial, precum si la actiunile imprescriptibile. In finalul capitolului, sunt analizate termenele de prescriptie, cursul prescriptiei extinctive, precum si institutia decaderii.

Din aceeaşi categorie

Cărți de același autor

Comentarii (0)
SAG: 433110