Garantii civile

Garantii civile
  • Garantii civile
Garantii civile de la HAMANGIU
Autor Radu Rizoiu
Editură HAMANGIU
ISBN 606-27-2126-8
Număr de pagini 854
Limba Romana
Anul apariției 2022

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

170,00 lei
Indisponibil
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

Lucrez la acest curs de o viata, as putea spune. A trebuit insa sa incerc sa sintetizez mare parte din cercetarile mele in domeniul garantiilor (reale) si sa ofer o viziune de ansamblu a materiei. Structura cartii urmareste tematica parcursa la programul de master de Drept privat al Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti, la materia Garantii civile. Fiind vorba despre un program de master profesional, abordarea este una care pleaca de la teorie, dar nu uita niciodata ca ea are rolul de a ajuta la rezolvarea problemelor practice. In consecinta, analizele sunt peste tot subsumate problemelor practice si examinarii jurisprudentei relevante.

Poate principalul element de noutate adus de cursul Garantii civile consta in aceea ca incearca sa structureze studiul garantiilor civile dupa un model epistemic nou. Analiza fiecarei forme de garantie este precedata de un amplu studiu al teoriei generale a garantiilor (civile). In acest fel, sunt fixate notiuni comune care traverseaza toate tipurile de garantii speciale si care contureaza un veritabil „drept comun” al garantiilor. Structura propusa nu are in vedere acreditarea unei veritabile autonomii a dreptului garantiilor in cadrul dreptului privat (asa cum a devenit o moda in ultima vreme), ci doar incearca sa arate integrarea acestei materii in cadrul institutiilor dreptului civil.

In cursul Garantii civile veti gasi analizate: teoria generala a creditului si garantarii acestuia, teoria generala a patrimoniului si pandantul ei, garantia comuna a creditorilor, privire de ansamblu asupra sistemului de garantare a drepturilor creditorilor, dreptul special al garantiilor personale (care include fideiusiunea, garantiile autonome si garantiile speciale), privilegiile, dreptul special aplicabil ipotecii si gajului, dar si referiri la diferitele operatiuni asimilate ipotecii. De fiecare data, explicatiile teoretice sunt urmate de prezentarea consecintelor practice si a solutiilor care pot fi avute in vedere (inclusiv examinarea critica a jurisprudentei actuale).

Aceasta a doua editie a cursului Garantii civile vine sa aduca la zi o parte din informatii ca urmare a unor decizii de unificare a practicii judiciare din ultimii doi ani. Cu aceasta ocazie, am profitat si am inclus unele dintre cercetarile proprii din ultima perioada, precum si referiri la doctrina si jurisprudenta aparute intre timp.

Radu Rizoiu

Dr. Radu RIZOIU este profesor universitar la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti si avocat in Baroul Bucuresti.

Din aceeaşi categorie

Cărți de același autor

Comentarii (0)
SAG: 423031