Corporate compliance. Valente penale si procesual penale

Corporate compliance. Valente penale si procesual penale
  • Corporate compliance. Valente penale si procesual penale
Corporate compliance. Valente penale si procesual penale de la UNIVERSUL JURIDIC
ISBN 606-39-1121-7
Număr de pagini 215
Limba Romana
Anul apariției 2022

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

44,00 lei
Ultimul exemplar
Cantitate
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

Ori de cate ori ne confruntam cu o directie noua de dezvoltare a unei ramuri de drept, reactiile doctrinei si ale practicii judiciare sunt polarizante. Invariabil se genereaza doua tabere - pro si contra - si se declanseaza polemici si dispute terminologice, de oportunitate si utilitate. Iar atunci cand termenul este si unul strain, fiind preluat ca atare, parca tabara celor opozanti sau, in cel mai fericit caz, a celor reticenti, tinde sa castige teren.

Prezentul demers editorial isi propune sa aduca in discutie o notiune noua, care a patruns in citadela dreptului penal si procesual penal pe filiera common-law, respectiv obligatia de compliance sau, mai pe romaneste spus, obligatia de conformitate. Ce inseamna, ce continut are, cine trebuie sa o respecte, in ce forme se prezinta, daca are sau nu consacrare legislativa expresa si, mai ales, care sunt consecintele nerespectarii sau, din contra, avantajele respectarii acesteia, iata doar cateva din intrebarile la care contributorii si initiatoarea acestui volum isi propun sa raspunda, intr-un demers editorial unic si inedit la nivel national.

Volumul cuprinde contributiile a 11 reputati teoreticieni si practicieni ai dreptului penal, precum si un material introductiv extrem de argumentat privind definitia, tipurile, valentele, aplicabilitatea si utilitatea recunoasterii obligatiei de conformitate (compliance) in dreptul penal roman.

Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
SAG: 425516