Contenciosul financiar si fiscal. Note de curs

Contenciosul financiar si fiscal. Note de curs
  • Contenciosul financiar si fiscal. Note de curs
Contenciosul financiar si fiscal. Note de curs de la HAMANGIU
Editură HAMANGIU
ISBN 606-27-2086-5
Număr de pagini 342
Limba Romana
Anul apariției 2022

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

70,00 lei
Stoc limitat
Cantitate
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

Contenciosul financiar si fiscal. Note de curs este o lucrare adresata in primul rand studentilor si masteranzilor de la facultatile de drept. Cartea poate fi insa un indrumar util si pentru practicienii dreptului financiar si fiscal, pentru specialistii in finante publice, in mod deosebit pentru cei care lucreaza in institutiile de control financiar si fiscal.

Intr-o prezentare succinta si bine structurata, cartea debuteaza cu o analiza rapida a cadrului legal si a institutiilor cu atributii in controlul cheltuirii banilor publici, atat a celor din bugetul national – Curtea de Conturi a Romaniei –, cat si a celor din bugetul Uniunii Europene – Curtea de Conturi Europeana.

Mai departe, este analizat contenciosul raporturilor de drept fiscal, cu toate etapele lui – controlul fiscal, actele contestabile si contestatiile in materie fiscala, procedurile aplicabile in fiecare situatie, pana la sesizarea organelor de urmarire penala si executarea silita a creantelor fiscale.

Ultima parte a lucrarii Contenciosul financiar si fiscal. Note de curs este dedicata contenciosului contraventional in materie fiscala, precum si contenciosului penal, cu tot ceea ce implica abordarea juridica a fraudei si a evaziunii fiscale, inclusiv infractiunile prevazute de Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale.

In maniera deja cunoscuta, doamna Ioana Maria Costea imbina prezentarea teoretica a institutiilor analizate cu numeroase exemple practice si extrase din jurisprudenta recenta a instantelor nationale si europene, astfel incat notiuni altminteri tehnice si complicate prin natura lor devin mult mai „prietenoase”, mai usor de urmarit si de inteles, chiar si pentru cei care iau prima oara contact cu materia contenciosului financiar si fiscal.

Dr. Ioana Maria Costea este conferentiar universitar la Facultatea de Drept a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi si avocat in Baroul Iasi.

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 420496