Gramatica limbii romane. Exercitii - Antrenament si performanta, clasele V-VI

Gramatica limbii romane. Exercitii - Antrenament si performanta, clasele V-VI
  • Gramatica limbii romane. Exercitii - Antrenament si performanta, clasele V-VI
Gramatica limbii romane. Exercitii - Antrenament si performanta, clasele V-VI de la CORINT
Editură CORINT
ISBN 606-088-104-9
Număr de pagini 287
Limba Romana
Anul apariției 2022

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

57,50 lei
Indisponibil
 

Descriere

Culegerea de exercitii a aparut din nevoia de a valorifica teoria, dar si din dorinta de a sprijini efortul profesorilor si al elevilor, deopotriva, pe trei directii principale: antrenament constant pentru evaluarile curente, reusita scolara masurata prin Evaluarea Nationala de la finalul clasei a VIII-a si performanta in cadrul concursurilor si al olimpiadelor specifice disciplinei.

Lucrarea, destinata elevilor din clasele a V-a si a VI-a, isi propune sa construiasca o baza temeinica a unor continuturi fundamentale. In conformitate cu programa scolara pentru aceste clase, primele 15 capitole grupeaza seturi de exercitii individuale sau care pornesc de la scurte fragmente de texte din literatura romana si din cea universala, fixand concepte de vocabular si de semantica, fonetica, morfologie, sintaxa si stilistica. De asemenea, volumul cuprinde cate doua teste predictive si sumative pentru fiecare clasa, a V-a, respectiv a VI-a.

Exercitiile sunt concepute pe diferite grade de dificultate, fiind foarte diversificate ca modalitate de abordare a problemelor teoretice, de la cerinte de tip grila sau asociere la analize gramaticale si jocuri si pana la corectarea unor greseli de exprimare sau redactarea unor compuneri (narative, descriptive, de tip jurnal sau scrisoare, pornind de la imagini/tablouri/fotografii etc.), cu respectarea unor conditii privind anumite aspecte ale utilizarii limbii romane. In incercarea de a contribui si la dezvoltarea gustului pentru lectura si a abilitatii de lucru cu operele literare, exercitiile pornesc de la texte-suport mai ample, atat literare, cat si nonliterare, apartinand unor autori romani si straini indragiti de elevi.

Din aceeaşi categorie

Cărți de același autor

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 427457