Marie Curie pentru copii

Marie Curie pentru copii
  • Marie Curie pentru copii
Marie Curie pentru copii de la VELLANT
Editură VELLANT
ISBN 606-980-176-5
Număr de pagini 175
Limba Romana
Traducator Irinel Antoniu
Anul apariției 2022

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

59,00 lei
Stoc limitat
Cantitate
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

In Polonia natala, micutei Mania, cum era alintata Marie Curie de familie, ii placea sa citeasca, sa invete si sa exploreze natura. Mai tarziu avea sa devina una dintre cele mai cunoscute savante ale lumii.

Descoperirile ei revolutionare au condus la crearea domeniului fizicii atomice, ea inventand termenul de radioactivitate. A fost prima femeie care a castigat Premiul Nobel si prima persoana laureata a acestuia in doua discipline stiintifice diferite - chimie si fizica.

Incluzand numeroase fotografii de arhiva si referinte inedite, alaturi de o bibliografie cuprinzatoare si 21 de activitati si experimente practice menite sa puna in lumina viata si opera lui Curie, Marie Curie pentru copii reprezinta o resursa indispensabila pentru micutii cercetatori in devenire. Scrisa intr-un limbaj clar si accesibil, cartea exploreaza in amanunt contextul in care prodigioasa cercetatoare si-a derulat activitatea stiintifica, furnizand nu doar o cronologie atenta a vietii acesteia, dar si ample detalii biografice si istorice, inclusiv profiluri ale altor personalitati ale lumii stiintifice. 

Activitatile si experimentele practice, insotite de instructiuni atente, le permit celor mici sa inteleaga indeaproape munca savantei, nelimitandu-se doar sa citeasca despre ea.

Traducere din limba engleza de Irinel Antoniu.

Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
SAG: 428396