Metoda de chitara

Metoda de chitara
  • Metoda de chitara
Metoda de chitara de la GRAFOART
Editură GRAFOART
ISBN 973-9054-43-0
Număr de pagini 155
Limba Romana
Anul apariției 2008
Categorie Muzica

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

40,00 lei
În stoc
Cantitate
 

Descriere

"Cand am inceput sa scriu aceasta metoda nu mi-am propus sa elaborez o lucrare stiintifica. Am urmarit doar sa prezint mai accesibil studiul chitarei si am intocmit un plan care sa ofere posibilitatea unei insusiri mai aprofundate a tuturor particularitatilor acestui instrument.

Indelungata experienta pe care am capatat-o in decursul activitatii mele pedagogice, m-a inarmat cu o serie de cunostinte practice si foarte folositoare pe care am dorit sa le expun in scris. Am depus multa sarguinta sa-mi astern materialul acumulat intr-o succesiune in asa fel ordonata incat chiar un elev care initial nu ar avea nici o notiune despre instrument sa poata invata sa cante la chitara si sa nu intampine, de la primul si pana la ultimul studiu, dificultati deosebite, pe care, de altfel, le intalneste chiar in procesul studiului.

Fara sa neglijez insemnatatea pozitiei mainii stangi mi s-au parut insa intotdeauna mai importante procedeele mainii drepte, care imprima cantului stralucire si siguranta.

Pozitia acestei maini am descris-o in partea a doua a lucrarii in capitolul „Pozitii”.

Partea a treia, de o deosebita insemnatate, este alcatuita din 50 de piese, in diferite caracteristici, expuse intr-o succesiune precisa.

Toti cei care sunt animati de dorinta de a invata sa cante la chitara, studiind cu atentie, de la inceput si pana la sfarsit metoda mea, vor reusi sa obtina o imagine completa asupra tehnicii executarii la acest instrument."(Matteo CARCASSI)

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 428965