Cititul ne face mai buni. Limba si literatura romana. Notiuni, aplicatii, repere tematice. Clasa a IX-a

Cititul ne face mai buni. Limba si literatura romana. Notiuni, aplicatii, repere tematice. Clasa a IX-a
  • Cititul ne face mai buni. Limba si literatura romana. Notiuni, aplicatii, repere tematice. Clasa a IX-a
Cititul ne face mai buni. Limba si literatura romana. Notiuni, aplicatii, repere tematice. Clasa a IX-a de la CORINT EDUCATIONAL
ISBN 606-782-082-9
Număr de pagini 279
Limba Romana
Anul apariției 2022

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

59,90 lei
În stoc
Cantitate
 

Descriere

Lucrarea este realizata in conformitate cu actuala programa scolara de limba si literatura romana. In plus, tine cont de reperele metodologice publicate de Centrul National de Politici si Evaluare in Educatie, in scopul  armonizarii programei de liceu cu aceea de gimnaziu.

Problemele de literatura, limba si comunicare au fost abordate integrat si preponderent aplicativ in cinci unitati tematice: U 1 – Adolescenta, U 2 – Scoala, U 3 – Iubirea, U 4 – Lumi fantastice, U 5 – Confruntari etice. Exista, de asemenea, la sfarsitul fiecareia dintre unitati texte, sugestii de lectura si exercitii pentru temele alternative (programa prevede obligativitatea studierii a cinci teme din zece). Intrucat majoritatea textelor literare alese dezvolta o tematica bogata, lucrarea ofera posibilitatea abordarii variate la acest nivel, permitand orice alegere a temelor si o organizare a demersului didactic fie urmand structura cartii, fie construind una noua cu ajutorul secventelor ei.

Pe langa sintezele informative si explicative, include a numeroase si diverse exercitii cu rolul fixarii unor concepte, al intelegerii textelor si problemelor. In plus, activitatile de invatare propun deschideri frecvente catre realitatea in care traim, cu  accentul pe ceea ce este esential, benefic in formarea unui tanar si pe valorile civice.

La final, se ofera sugestii de rezolvare pentru unele dintre exercitiile propuse.

Din aceeaşi categorie

Cărți de același autor

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 421660