Portretul lui Dorian Gray

Portretul lui Dorian Gray
  • Portretul lui Dorian Gray
Portretul lui Dorian Gray de la HUMANITAS FICTION
Autor Oscar Wilde
ISBN 606-097-065-1
Număr de pagini 289
Limba Romana
Traducator Antoaneta Ralian
Anul apariției 2022

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

39,00 lei
Ultimul exemplar
Cantitate
 

Descriere

In momentul aparitiei (1890), Portretul lui Dorian Gray a fost un succes insotit de un urias scandal. Scopul romanului, un stralucit puzzle, era sa epateze mintile conventionale prin explorarea infinitelor relatii dintre viata si arta. Analiza subtila a societatii victoriene tarzii, dublata de o afirmare a principiilor estetismului si a teoriei frumosului ca valoare absoluta, combinand elementele gotice cu cele ale prozei franceze decadente, Portretul lui Dorian Gray este unul dintre marile romane ale lumii, care a insemnat un punct de cotitura in istoria literaturii.

Subjugat de farmecul propriului portret, pictat de prietenul sau Basil Hallward, Dorian Gray face un pact faustic, vanzandu-si sufletul in schimbul frumusetii si tineretii vesnice. Sub influenta lui Lord Henry Wotton, el ajunge sa duca o viata dubla, dedicandu-se tuturor placerilor interzise, dar pastrand aparentele unei vieti respectabile. In timp ce se afunda in aceasta existenta promiscua, Dorian ramane neatins de semnele degradarii fizice si morale, care insa incep sa se iveasca pe chipul sau zugravit in tabloul lui Basil.

„Romanul meu e otravitor, daca vreti, dar nu puteti nega ca este perfect, iar perfectiunea este ceea ce cautam noi, artistii.“ — OSCAR WILDE

Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 421522