Istoria eternitatii. Evaristo Carriego

Istoria eternitatii. Evaristo Carriego
  • Istoria eternitatii. Evaristo Carriego
Istoria eternitatii. Evaristo Carriego de la POLIROM
Editură POLIROM
ISBN 973-46-8588-2
Număr de pagini 298
Limba Romana
Anul apariției 2021
Colecție Top 10+ 556

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

34,95 lei
Indisponibil
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

„Selectia de fata din proza lui Borges reuneste doua dintre volumele sale reprezentative, ce au avut o importanta hotaritoare in evolutia spirituala a scriitorului. Istoria eternitatii (1936) incorporeaza, pe langa tema timpului, cateva consideratii despre metafora si despre arta traducerii. Meditatiile despre eternitate, atat de specifice intregii opere borgesiene, capata o forma sistematica si se bazeaza pe texte antice, reiau dispute medievale si ajung la autorii moderni. Pentru Borges muritorul, care traieste cufundat in timp, intreaga istorie universala, fara eternitate, este nimic, este un «timp pierdut».

Evaristo Carriego (1930), «cea mai argentiniana carte a lui Borges», este totodata si cartea descoperirii sale de sine, cartea in care s-a configurat viziunea inconfundabila a scriitorului, din care se vor desprinde toate operele ulterioare, a caror originalitate se consolideaza si se impune treptat, parcurgand drumul de la ciudatenie la firescul acceptat si seducator al magnificei formule borgesiene de fictiune, care include, in doze imprevizibil necesare, poezia, naratiunea filosofica si eseul.” (Andrei Ionescu)

Jorge Luis Borges (1899-1986) s-a nascut la Buenos Aires, intr-o familie instarita. La scurta vreme dupa nasterea sa, calatoreste alaturi de familie in Europa. Primeste inca de mic o educatie multilingva.

Din aceeaşi categorie

Cărți de același autor

Comentarii (0)
SAG: 407679