Ferma animalelor

Ferma animalelor
  • Ferma animalelor
Ferma animalelor de la POLIROM
Editură POLIROM
ISBN 973-46-2287-0
Număr de pagini 184
Limba Romana
Traducator Gafita Mircea
Anul apariției 2012
Colecție Top 10+ 48

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

16,95 lei
Ultimul exemplar
Cantitate
 

Descriere

Ferma Animalelor a inspirat o celebra animatie difuzata in anul 1954, reluata in 1999 de un film in care vocile personajelor au fost dublate, printre altii, de Patrick Stewart, Julia Louis-Dreyfus si Peter Ustinov.  


Cand animalele de la ferma isi alunga stapanul betiv, toate sunt cuprinse de un zel colectiv. Fiecare munceste peste program, productivitatea creste si, pentru moment, toate gurile sunt satule. Regulile de aur ale colectivitatii vor fi inscrise cu litere uriase pe un hambar: toate animalele sunt egale, nici un animal nu va bea alcool, nu va purta haine, nu va dormi in pat, nu-si va ucide semenii. Dar nu va trece mult pana cand porcii vor prelua conducerea fermei si se vor bucura de toate privilegiile puterii. Punctul culminant al utopiei Ferma Animalelor poate fi inteles fie si numai din ultima regula care mai ramane inscrisa pe hambar: „Toate animalele sunt egale, numai ca unele animale sunt mai egale decat altele”.   


Ferma Animalelor este o fabula politica plina de intelepciune, de compasiune si de invataminte pentru vremurile pe care le traim.” New York Times

Din aceeaşi categorie

Cărți de același autor

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 219398