Saruta pamantul acesta

Saruta pamantul acesta
  • Saruta pamantul acesta
Saruta pamantul acesta de la TEMPUS
Editură TEMPUS
ISBN 973-85140-0-2
Număr de pagini 398
Limba Romana
Anul apariției 2000

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

40,00 lei
În stoc
Cantitate
 

Descriere

Un invingator ii poate aduce invinsului elemente superioare de ci vilizatie, de cultura, de fel de-a trai. Cu siguranta insa il va lipsi de libertate: altfel spus, de capacitatea de-a se organiza dupa mintea si dupa dorinta proprie. Nici un cuceritor nu cucereste de dragul celui. cucerit.

Nici strabunii nostri romani nu i-au cucerit pe stramosii nostri daci fiindca le voiau binele si pentru ca doreau sa-i civilizeze dupa modelul Romei. Indeobste,un popor in in se acomodeaza cu ocupantul, deoarece nici pe vremea libertatii sale nu se poate spune ca erape deplin independent.

Au existat in rindul invinsilor daci si insi care-au pus calitatea vietii mai presus de viata. Ace. tia - onformindu-se unui cod nescris al onoarei, tran mi din generatie- n generatie - au preferat sa -si ia viata decit a a cepte calciiul cuceritorului: exemplu fiind regele Decebal cu familia lui si apeteniile acestuia. Din partea romana, respectind la randu-i codul onoarei in care fusese crescut, generalul Longin intelege sa-si ispaseasca prin sinucidere vina de-a se fi lasat prins de daci.

Saruta pamantul acesta incearca sa-nfatiseze infruntarea dintre invinsi si-nvingatori intr-un plan le ne de deslusit la prima vedere; intr-un plan secund. de taina - infruntarea dintre sufletele care nu vor mai fi ni i data ceea ce au fost. In sufletul invingatorilor e tre oara banuiala nedreptatii pe care-o savirsesc venind a-i tapineasca pe altii. In sufletul invinsilor, chircit ca de eta. bucuria nu va mai fi bucurie, in schimb, tristetea si umilintele vor mocni pururi. Aceasta fictiune care si a dat osteneala de-a prezenta o epoca respectindu-i mentalitatea cu gindul permanent la invinsi, seamana a realizat compendiu al istoriei  neamului nostru de ieri, de azi si de miine.

Din aceeaşi categorie

Cărți de același autor

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 431554