Frunza

Frunza
  • Frunza
Frunza de la POLIROM
Autor Mihai Buzea
Editură POLIROM
ISBN 973-46-9046-6
Număr de pagini 253
Limba Romana
Anul apariției 2022
Colecție EgoProza

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

39,95 lei
În stoc
Cantitate
 

Descriere

... la început de pandemie, șase prieteni plictisiți de recluziune se regăsesc în mediul online și încep să rememoreze copilăria comună de la bloc. Discutând, își dau seama că au amintiri divergente despre viața lor din ultimul deceniu comunist.

Viziunile diferite asupra trecutului comun împing dialogurile spre dispute, iar de acolo nu mai este decât un pas până la certuri deschise, atenuate doar de poveștile din prezent ale celor din grup.

Majoritatea au emigrat, înainte sau după căderea comunismului, în Israel, Austria, SUA, Japonia ori Suedia, aducând astfel un plus de exotism poveștilor lor. Totuși, tensiunile se acumulează, prietenii din copilărie sunt acum adulți, au crescut și s-au dezvoltat în medii diverse, iar secretele ținute mai bine de trei decenii ies la suprafață, în așteptarea marii confruntări față în față.

Roman despre copilăria în comunism și emigrație, despre soarta primelor prietenii și diferențele de percepție a trecutului, Frunza scoate la iveală, cu umorul negru și sinceritatea proprii lui Mihai Buzea, teme știute, dar despre care puțini se încumetă să vorbească.

Din aceeaşi categorie

Cărți de același autor

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 421147