O scurta istorie a Angliei

O scurta istorie a Angliei
  • O scurta istorie a Angliei
O scurta istorie a Angliei de la TREI
Autor James Hawes
Editură TREI
ISBN 606-40-1410-8
Număr de pagini 269
Limba Romana
Anul apariției 2022
Categorie Istorie

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

69,00 lei
Ultimul exemplar
Cantitate
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

De citit intr-o dupa-amiaza, de retinut pentru o viata

In bestsellerul international O scurta istorie a Germaniei, James Hawes incapsula istoria unei natii in 200 de pagini scrise cu un condei sprintar, trasandu-i izvoarele provocarilor contemporane inca de la inceputuri. In O scurta istorie a Angliei, el reia aceeasi abordare de succes pentru a relata istoria propriei sale tari.

Intr-un urias arc de timp de la perioada romana pana la Brexit, Hawes ne reveleaza o Anglie foarte diferita de imaginile standard cu care ne-am obisnuit. Insula fortareata, obstinat independenta, edificatoare de parlamente si imperii la scara globala, este strabatuta de o straveche linie de falie, anterioara chiar si romanilor; destinul ei nu a fost niciodata legat de cel al vecinilor sai, fie ca ne place sau nu; iar in ultimii 1 000 de ani a forjat un sistem de clase ca nicaieri altundeva pe pamant. Probabil ca nu a fost niciodata un moment mai oportun sa intelegem Anglia - si nu exista ghid mai bun.

Fiecare episod din istoria Angliei este marcat de diviziunea geografica si culturala dintre doua regiuni - Nord si Sud. In vreme ce de-a lungul secolelor tara incerca sa faca fata presiunilor externe - cum ar fi romanii colonizatori, populatia germanica ce se asezase aici, invadatorii danezi si normanzi - ea se confrunta si cu o batalie intre elita sudica mai privilegiata si populatia din nord care a rezistat dominatiei Sudului.

O scurta istorie a Angliei stabileste legatura dintre aceste conflicte mai vechi si nesiguranta prezentului si viitorului Angliei, aducand in prim-plan aspecte fascinante ale istoriei natiunii.

Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
SAG: 427796