Actiunea penala

Actiunea penala
  • Actiunea penala
Actiunea penala de la SOLOMON
Editură SOLOMON
ISBN 606-9628-12-6
Număr de pagini 494
Limba Romana
Anul apariției 2022

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

89,00 lei
Ultimul exemplar
Cantitate
 

Descriere

Monografia contine o examinare plenara a institutiei actiunii penale, cheie de bolta a intregului edificiu procesual penal. Ca structura, lucrarea are 3 titluri, respectiv: Istoric si notiune; Perspectiva statica si Perspectiva dinamica. In debutul lucrarii s-a realizat o scurta incursiune istorica privind dezvoltarea notiunii de represiune penala, continuand cu prezentarea analitica a celor trei sisteme procesuale traditionale (acuzatorial, inchizitorial si mixt) si cu circumscrierea sintagmelor de procedura penala, proces penal si actiune penala.

Al doilea titlu este consacrat zugravirii anatomiei juridice a actiunii penale, fiind analizate detaliat elementele actiunii penale, caracterele acesteia, aptitudinea functionala si subiectii, precum si cazurile care ii impiedica punerea in miscare sau ii determina stingerea. Titlul III contine o prezentare detaliata a dinamismului actiunii penale, fiind analizate punerea in miscare, exercitarea si stingerea acesteia. In acest context, notiunilor de standard al probei, oportunitate, buna-credinta, precum si solutiilor procesuale specifice urmaririi penale si judecatii le-au fost alocate consideratii teoretice si practice consistente.

Realizand o evaluare globala a continutului prezentului studiu, apreciem ca acesta este apt sa raspunda unor nevoi de cunoastere a institutiei actiunii penale, de la cele de baza pana la cele mai aprofundate, raspunzand tuturor imperativelor academice specifice materiei. Explorarea intelectiva a tematicii este facilitata de o abordare caracterizata de frecvente trimiteri doctrinare, de exemplificari jurisprudentiale, precum si de aprecieri personale ale autorului cu privire la aspectele supuse discutiei.

Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 420999