Schita originilor

Schita originilor
  • Schita originilor
Schita originilor de la CURTEA VECHE
Editură CURTEA VECHE
ISBN 606-44-1101-3
Număr de pagini 451
Limba Romana
Traducator Minica Dicu
Anul apariției 2022
Categorie Sociologie

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

89,00 lei
Indisponibil
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

Admirabila povestire a lui Christakis ne arată că bunătatea și iubirea nu sunt simple resurse la care apelăm ca să ne integrăm în comunitate sau ca să ajungem la un ideal transcendent, ci reprezintă modalitatea prin care genele ne-au programat să înfruntăm dificultățile.

Lumea noastră este reflexia acestor calități profunde care, în ciuda vicisitudinilor trecutului, rămân constante. Schița originilor ne amintește într-un mod plin de entuziasm că natura umană nu este dominată de diferențele care ne despart, ci de asemănările care formează o societate bazată pe cooperare și afecțiune reciprocă. Nicholas A. Christakis este doctor în medicină și profesor emerit de științe sociale și naturale la Yale University, unde predă în departamentele de sociologie, ecologie și evoluționism, statistică, știința datelor, inginerie biomedicală și medicină. Anterior, s a ocupat de cercetare și a predat mulți ani la Harvard și la University of Chicago. A fost pe lista revistei Time cu cele mai influente 100 de personalități din lume în 2009. A lucrat ca medic în comunitățile defavorizate din Chicago și Boston până în 2011. În prezent, își petrece cea mai mare parte a timpului în Human Nature Lab, unde echipa sa explorează o serie de idei, inclusiv noțiunile care explică bazele evoluției, geneticii și fiziologiei prieteniei.

Prin activitatea lui, încurajează comunități rurale din Honduras, India sau Uganda să adopte practici medicale moderne, cartografiază rețele sociale în așezări din întreaga lume, organizează grupuri online în care membrii sunt îndemnați să coopereze și să fie mai sinceri și explorează efectul interacțiunilor sociale asupra microbiomului uman.

Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
SAG: 416348