Cand armele vorbesc...

Cand armele vorbesc...
  • Cand armele vorbesc...
Cand armele vorbesc... de la MARIST
Editură MARIST
ISBN 973-8935-27-X
Număr de pagini 731
Limba Romana
Anul apariției 2006
Colecție Tehno-Thriller
Categorie Romane de actiune

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

27,93 lei
Stoc limitat
Cantitate
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere
Un roman eveniment, primul thriller politico-militar din literatura română, vă introduce direct în atmosfera tensionată de la finele primului deceniu al secolului XXI, atunci când diplomaţia lasă loc loviturilor directe, când promisiunile unui timp al păcii prefigurat de sfârşitul Războiului Rece se mistuie în vâltoarea unei epoci a confruntărilor şi conflictelor pe care le simţim încă din ziua de azi.

Acest gen, abordat în premieră în literatura română, face carieră peste hotare, multe cărţi şi filme tratând posibilele conflicte şi tensiuni viitoare, dar este pentru prima oară când un autor român abordează o posibilă fractură în relaţiile României cu unul dintre vecini, fractură care poate degenera într-un conflict deschis.

Din această perspectivă, thrillerul  Când armele vorbesc..., începe în forţă previzionând o lovitură de stat militară în Ucraina, care îl aduce la conducere pe generalul Vahromeev, unul dintre dinozaurii rămaşi din epoca Războiului Rece, care decide rezolvarea în forţă a diferendelor cu România ( minorităţile, Canalul Bâstroe, Insula Şerpilor, platoul continental). Profitând de complicaţiile americanilor în Taiwanul atacat de China, conducătorul absolut al Ucrainei declanşează o acţiune militară înspre România prefigurată de atacuri sub formă teroristă, inclusiv maşini capcană, luări de ostateci, asasinate dirijate înspre conducerile politice şi militare ale României.

Pe fondul degringoladei din conducerea ţării, Ucraina declanşează un atac militar devastator pe uscat şi pe mare, încercând să-şi adjudece victoria, înaintea intervenţiei aliaţilor din NATO. În timp ce conducerea politică pare depăşită, forţele armate şi serviciile secrete, încearcă să facă faţă valului nimicitor.

Romanul urmăreşte în amănunt desfăşurarea cumplitelor lupte terestre, navale, aeriene şi aeriene, a destinelor personajelor de la conducerea politică la simpli soldaţi, de la piloţi şi marinari la infanterişti şi membrii ai serviciilor secrete, toţi prinşi în vîltoarea încleştărilor supraomeneşti ce jalonează teatrele de bătălie ale Maramureşului şi Dobrogei, Deltei şi Mării Negre.

Pentru o mai bună urmărire a desfăşurării acţiunii, în carte sunt incluse şi 11 schiţe şi hărţi detailate, precum şi considerente geopolitice tactice şi strategice, menite unei cât mai bune aprofundări ale realităţilor zilei de astăzi şi a posibilelor dezvoltări în viitor.

Scris într-un ritm alert şi captivant, thrillerul se citeşte cu sufletul la gură de la prima până la ultima pagină, garantând o lectură captivantă, fără egal. 

Din aceeaşi categorie

Cărți de același autor

Comentarii (0)
SAG: 413067