Cand armele vorbesc...
Cand armele vorbesc... de la MARIST
Autor
Cristian Negrea
Editură
MARIST
ISBN
973-8935-27-X
Număr de pagini
731
Limba
Romana
Anul apariției
2006
Colecție
Tehno-Thriller
Categorie
Romane de actiune
27,93 lei
Stoc limitat
Fidelizare
la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse
Card cultural
Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.
Livrare oriunde
Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.
Stoc permanent
Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.
Descriere
Acest gen, abordat în premieră în literatura română, face carieră peste hotare, multe cărţi şi filme tratând posibilele conflicte şi tensiuni viitoare, dar este pentru prima oară când un autor român abordează o posibilă fractură în relaţiile României cu unul dintre vecini, fractură care poate degenera într-un conflict deschis.
Din această perspectivă, thrillerul Când armele vorbesc..., începe în forţă previzionând o lovitură de stat militară în Ucraina, care îl aduce la conducere pe generalul Vahromeev, unul dintre dinozaurii rămaşi din epoca Războiului Rece, care decide rezolvarea în forţă a diferendelor cu România ( minorităţile, Canalul Bâstroe, Insula Şerpilor, platoul continental). Profitând de complicaţiile americanilor în Taiwanul atacat de China, conducătorul absolut al Ucrainei declanşează o acţiune militară înspre România prefigurată de atacuri sub formă teroristă, inclusiv maşini capcană, luări de ostateci, asasinate dirijate înspre conducerile politice şi militare ale României.
Pe fondul degringoladei din conducerea ţării, Ucraina declanşează un atac militar devastator pe uscat şi pe mare, încercând să-şi adjudece victoria, înaintea intervenţiei aliaţilor din NATO. În timp ce conducerea politică pare depăşită, forţele armate şi serviciile secrete, încearcă să facă faţă valului nimicitor.
Romanul urmăreşte în amănunt desfăşurarea cumplitelor lupte terestre, navale, aeriene şi aeriene, a destinelor personajelor de la conducerea politică la simpli soldaţi, de la piloţi şi marinari la infanterişti şi membrii ai serviciilor secrete, toţi prinşi în vîltoarea încleştărilor supraomeneşti ce jalonează teatrele de bătălie ale Maramureşului şi Dobrogei, Deltei şi Mării Negre.
Pentru o mai bună urmărire a desfăşurării acţiunii, în carte sunt incluse şi 11 schiţe şi hărţi detailate, precum şi considerente geopolitice tactice şi strategice, menite unei cât mai bune aprofundări ale realităţilor zilei de astăzi şi a posibilelor dezvoltări în viitor.
Scris într-un ritm alert şi captivant, thrillerul se citeşte cu sufletul la gură de la prima până la ultima pagină, garantând o lectură captivantă, fără egal.