

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse
Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.
Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.
Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.
Descriere
Abordarea are drept fundament pragmatismul si consistenta clinicianului, dar emuland o interpretare socioculturala pertinenta, non-speculativa, mai putin comuna in literatura noastra.
Prima parte a volumului reprezinta un mic manual de psihosomatica, introducere obligatorie pentru orice clinician. Partea a doua a cartii reprezinta in literatura de specialitate din Romania primul studiu amplu privind tulburarile de alimentatie. Anorexia nervosa si bulimia nervosa, tulburari cu o prevalenta crescanda, constituie eticheta ascunsa a top-modelelor, dar si un risc semnificativ pentru o generatie obsedata de perfectionism si estetica corporala. In timp ce literatura si mass-media altor tari inunda de studii in acest domeniu, tulburarile de alimentatie sunt in mare parte inca ignorate aici in tara. Autoarea, avand o istorie de 19 ani de psihoterapie, isi aduce contributia in acest domeniu. Studiul ei cuprinde o analiza diferentiata a aspectelor clinice, completata de dimensiunile familiale si, transgresand, ofera o analiza socioculturala complexa asupra anorexiei nervosa si bulimiei nervosa.
Tulburarile de alimentatie, tema de fond a acestei lucrari, constituie de trei decenii incoace un domeniu stralucitor pentru literatura de specialitate, dar si pentru mass-media.
Oltea Joja, psiholog clinician, psihoterapeut si cercetator stiintific, este profesor asociat la Universitatea Titu Maiorescu Bucuresti.
A lucrat la Institutul de Endocrinologie "C.I. Parhon", unde si-a insusit de-a lungul anilor o vasta experienta in domeniul psihologiei clinice si psihoterapiei, indeosebi in aria tulburarilor de alimentatie.
Detine titlul de grandparenting in terapia cognitiv-comportamentala acordat de Federatia Romana de Psihoterapie,
Autoarea a coordonat in perioada 1997-2001, in cadrul Institutului de Endocrinologie C.I.Parhon, primul proiect de cercetare privind eficienta psihoterapiei in Romania, cu tema specifica: „Eficienta psihoterapiei in tulburarile de alimentatie”. Proiectul a fost coordonat de Comisia Europeana in cadrul programului COST (Cooperation for Science and Technology).