Kismet. Oasele noastre se vor descompune atat de frumos

Kismet. Oasele noastre se vor descompune atat de frumos
  • Kismet. Oasele noastre se vor descompune atat de frumos
Kismet. Oasele noastre se vor descompune atat de frumos de la CASA DE PARIURI LITERARE
ISBN 606-990-307-0
Număr de pagini 75
Limba Romana
Anul apariției 2021
Categorie Poezii

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

31,50 lei
Indisponibil
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

La o căutare superficială pe Google, Kismet dă un rezultat extrem de tehnic și actual. Aș zice chiar antagonic termenului din limba turcă propus de Andrada Yunusoglu. Detector de rețea, sniffer de pachete și un sistem de detectare a intruziunilor pentru rețelele LAN fără fir 802.11. Orice ar însemna asta. Versus destin/noroc/Darul lui Allah. De fapt, definiția nu e în niciuna dintre variante.  Cu atât mai puțin putem vorbi de un Kismet al tuturor, un Kismet care să traseze uniformitate peste universul poetic al Andradei. Un univers fragil al familiei, căruia Andrada îi aplică de multe ori Legea lui Hooke, pe care am studiat-o cu toții la ora de fizică, cred că prin clasa a VII-a.

Alungirea unui resort este proporțională cu modulul forței care determină deformarea, cu condiția ca această forță să nu depășească limitele de elasticitate. Andrada sfidează limitele de elasticitate ale Kismetului, într-o societate încă patriarhală. Dar ce este acest Kismet?

Kismet „e  sentimentul ăla de desprindere; corpul tău & plutește ca peturile aruncate în dâmbovița în căutarea locului perfect”. Kismet a fost izolat „undeva într-un limbo, între cei care m-au văzut plecând și cei care încă mă așteaptă”. Andrada Yunusoglu aduce în prim plan feminismul modern, al anilor în care trăim. Uneori straight in your face, alteori ca în poemul care începe cu „mi-am imaginat copilul care-mi sfâșie burta/ am plâns la atingerea lui/ frica mea se împarte/ în mici liste analizez fiecare/ etapă o cunosc în detaliu.”

Bine ai venit în lume, Kismet! – Andrei Zbîrnea

Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
SAG: 413841