

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse
Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.
Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.
Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.
Descriere
Varietatea actelor de comert international in spatiul virtual este intr-o crestere sustinuta, iar dintre acestea, o noua institutie suscita interesul prezentei lucrari, fiind vorba despre crowdfunding. Intr-o abordare simplificata, operatiunea de crowdfunding reprezinta o forma de finantare participativa prin care un numar crescut de persoane – crowd-ul dispersat geografic – contribuie cu sume relativ mici prin intermediul unei platforme online, pentru finantarea unei initiative, fie aceasta generatoare de castiguri sau, cel putin, de posibilitatea recuperarii investitiei, fie independent de obtinerea unei contrapartide.
Aceasta operatiune constituie obiectul central al cartii, structurata bipartit, intr-o inlantuire logico-juridica de la general la special. Astfel, in prima parte sunt prezentate o serie de consideratii generale cu privire la operatiunile de finantare participativa, pornind de la obiectivul cercetarii de a raspunde unor intrebari precum:
• Ce desemneaza notiunea de crowdfunding/finantare participativa?
• Cum au aparut finantarile participative in dreptul comertului international?
• Ce forme de crowdfunding se pot distinge si care sunt particularitatile care caracterizeaza fiecare forma?
• Se impune reglementarea operatiunii de crowdfunding ca institutie autonoma si daca da, prin ce tip de instrumente juridice?
• Care este rolul platformei online in crowdfunding?
• Ce reglementari ii sunt aplicabile furnizorului de servicii de finantare participativa in calitate de operator al platformei?